Ekspertët kibernetikë paralajmërojnë - Përdoruesit e Gmail dhe Outlook të fshijnë email të caktuar për të shmangur mashtrimet

Gmail, Outlook

Përdoruesit e Gmail dhe Outlook kanë marrë një paralajmërim nga ekspertët në internet se ekziston një mashtrim i ri i mundshëm që mund t'u kushtojë para.

Taktikat e hakerimit të përdorura nga këta mashtrues janë të ashtuquajturat email paralajmërues për humbjen e mbrojtjes antivirus në kompjuterin tuaj - shkruan "Ekspres"

E-mail ka një nënshkrim të falsifikuar të kompanive të njohura, në mënyrë që t'ju bindë për historinë që shitet si një "abonim i skaduar".

Mashtrimi në internet shkon aq larg sa në një nga emailet e McAfee thotë se abonimi i përdoruesit ka skaduar dhe duhet të rinovohet. Mashtrimi në emailet e Norton është i ndryshëm - përdoruesi paralajmërohet se kompania do t'i ngarkojë atij automatikisht 500 dollarë për të rinovuar licencën, me opsionin për të anuluar abonimin.

Nëse i keni këto email në kutinë tuaj postare në Gmail dhe Outlook, mos hezitoni t'i fshini ato.

Video e ditës