SHBA ka vendosur sanksione ndaj një grupi kompanish petrokimike iraniane të lidhura me Azinë

Thesari amerikan njoftoi dje se ka vendosur sanksione ndaj një grupi kompanish dhe individësh nga Irani, për shkak të shitjes dhe transportit të naftës dhe produkteve petrokimike iraniane në Azinë Lindore.

Disa kompani janë të mbuluara nga sanksionet, përfshirë kompaninë petrokimike "Jem" me qendër në Iran. Kompania thuhet se eksportoi produkte me vlerë qindra milionë dollarë në të gjithë Azinë, duke përfshirë Kinën.

Mes personave fizikë janë sanksionuar edhe dy iranianë me banim në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Departamenti Amerikan i Shtetit ka vendosur gjithashtu sanksione kundër pesë kompanive dhe 15 individëve në Iran, Vietnam, Singapor, Hong Kong dhe Emiratet.

“Meqenëse Irani nuk ndryshon kursin, ne do të vazhdojmë të përdorim autoritetin për të sanksionuar eksportin e naftës, produkteve të naftës dhe produkteve petrokimike nga Irani”, tha Departamenti Amerikan.

Sanksionet u vendosën sipas urdhrit ekzekutiv të ish-presidentit Donald Trump të vitit 2018

Video e ditës