SHBA: Vrasja e gazetares Shiren Abu Akleh ishte e paqëllimshme dhe rezultat i rrethanave tragjike

Shirin Ebu Akleh
Arti i rrugës kushtuar gazetares palestinezo-amerikane Shirin Abu Akleh në qytetin palestinez të Betlehemit / Foto: EPA-EFE/ABED AL HASHLAMOUN

Departamenti i Shtetit tha sot se nuk mund të përcaktojnë origjinën e plumbit që vrau gazetarin amerikano-palestinez. Shiren Ebu Akleh, në Bregun Perëndimor në maj, por arriti në përfundimin se vdekjet mund të kenë ardhur nga zjarri nga pozicionet ushtarake izraelite.

Ekspertët përcaktuan se plumbi ishte dëmtuar, duke penguar një përfundim të qartë, tha në një deklaratë zëdhënësi Ned Price.

“Në përfundim të hetimeve nga Forcat Mbrojtëse të Izraelit dhe Autoriteti Palestinez, Koordinatori i Sigurisë i Shteteve të Bashkuara (USSC) arriti në përfundimin se zjarri nga pozicionet mbrojtëse izraelite ishte përgjegjës për vdekjen e Shiren Abu Akleh”, thuhet në deklaratë.

USSC nuk gjeti arsye për të besuar se kjo ishte e qëllimshme, ka shumë të ngjarë rezultat i rrethanave tragjike gjatë një operacioni ushtarak nga Forcat Mbrojtëse të Izraelit kundër fraksioneve të Xhihadit Islamik Palestinez më 11 maj 2022 në Jenin, dhe pas një serie sulmesh terroriste në Izraeli, thuhet në njoftim.

Burimi: MIA

Video e ditës