Shtetet e Bashkuara kanë akuzuar një shtetas iranian për komplot për të vrarë Boltonin

John Bolton / Foto: Free Press Archive

Departamenti Amerikan i Drejtësisë ka akuzuar një anëtar të Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike të Iranit për përgatitjen e dyshuar për të vrarë John Bolton, ish-këshilltar për sigurinë kombëtare i ish-presidentit Donald Trump.

Sipas aktakuzës, i dyshuari Sharam Pursafi (45), i cili nuk është i disponueshëm për autoritetet amerikane dhe ndodhet në Iran, u përpoq të rekrutonte njerëz për të vrarë Bolton në Maryland ose në Distriktin e Kolumbisë.

Nëse kapet dhe dënohet, Pursafi përballet me një dënim maksimal prej 25 vjetësh burgim dhe një gjobë deri në gjysmë milioni dollarë për përdorimin e objekteve tregtare vendase për të organizuar një vrasje të planifikuar, për të ofruar ose tentuar për të ofruar mbështetje materiale dhe për komplot ndërkombëtar për vrasje. .

Sipas zyrtarëve të Uashingtonit, vrasja e Boltonit do të ishte hakmarrje për vrasjen e Qasem Soleimani nga SHBA, i cili u vra në një sulm me dron në Bagdad në janar 2020.

Video e ditës