SHBA: Ministria e Drejtësisë kundërshton publikimin e një dokumenti me arsyet e kontrollit të Trump

Foto: Profimedia

Departamenti Amerikan i Drejtësisë ka kundërshtuar publikimin e një dokumenti gjyqësor që do të kishte paraqitur para publikut arsyet e kontrollit të pronës së Donald Trump në Florida.

Operacioni i policisë federale në Mar a Lago krijoi një stuhi politike në Shtetet e Bashkuara. Është hera e parë që diçka e tillë ndodh me rezidencën e një ish-kreu shteti. Mbështetësit e Trump thanë se ishte një "gjueti shtrigash".

Disa organizata, duke përfshirë mediat, i kanë kërkuar gjykatësit të publikojë dokumentin në të cilin hetuesit shpjegojnë pse është i nevojshëm kontrolli. Por Departamenti i Drejtësisë tha se një lirim i tillë do të dëmtonte hetimin në vazhdim

Të premten, me kërkesë të prokurorëve, një gjyqtar bëri publike urdhrin e kontrollit për pronën e Trump dhe listën e dokumenteve të sekuestruara në operacion.

Dokumenti, publikimi i të cilit kërkohet me ngulm, përmban informacione konfidenciale për dëshmitarët dhe teknikat e përdorura nga policia, si dhe fakte jashtëzakonisht të rëndësishme për hetimin, thekson Ministria e Drejtësisë. Lëshimi i tij mund të dëmtojë fazat e ardhshme të hetimit duke zbuluar strategjinë e hetuesve.

Ndërkohë, drejtori i financave të Organizatës Trump për një kohë të gjatë, Alan Weiselberg, pritet të deklarohet fajtor sot për akuzat për mashtrim tatimor dhe gjyqi i tij pritet të fillojë në tetor, raportuan mediat amerikane.

Video e ditës