Një diplomat rus në OKB ka dhënë dorëheqjen për pushtimin: Unë duhet të konsiderohem tradhtar

Kombet e Bashkuara / Foto: MPB

Një diplomat i lartë rus ka dhënë dorëheqjen mes një lufte "të përgjakshme, të çmendur dhe krejtësisht të panevojshme" në Ukrainë, duke kritikuar Kremlinin se dëshiron "të qëndrojë në pushtet përgjithmonë".

Boris Bondarev, kreu i misionit rus në OKB në Gjenevë, theksoi se ishte i lodhur nga "gënjeshtra dhe joprofesionalizmi" në Ministrinë e Jashtme të vendit.

Në letrën e tij të dorëheqjes, ai e përshkroi luftën e zhvilluar nga Presidenti Vladimir Putin si një "krim kundër popullit ukrainas" që do të shkatërronte ekonominë ruse, si dhe "të gjitha shpresat dhe perspektivat për një shoqëri të lirë të begatë".

“Arsyeja është se unë nuk pajtohem plotësisht dhe nuk e miratoj atë që qeveria ime po bën dhe ka bërë që nga shkurti, dhe nuk dua të lidhem më me të”, tha ai për BBC.

Bondarev tha se ky ishte rasti kur, jo nëse, ai do të hiqte dorë. "Unë nuk shoh alternativë."

Edhe pse i tronditur nga pushtimi rus, ai tha se nuk besonte se ndjenjat e tij ishin të përhapura në ministrinë e jashtme.

“Mendoj se shumica e njerëzve, shumica prej tyre, ndjekin propagandën dhe atë që u thonë eprorët e tyre.

“Kur punon në ministri, punon në hierarki, ndaj duhet të dëgjosh çfarë të thotë eprori. "Dhe për vite me radhë çdo qasje kritike është fshirë kryesisht nga ministria," tha ai.

Edhe pse ai tha se vendimi i tij për t'u larguar nuk ka gjasa të ndryshojë gjërat, ai tha se "mund të ketë një tullë të vogël në murin më të madh që përfundimisht do të ndërtohet".

I pyetur nëse besonte se do të konsiderohej tradhtar, Bondarev tha: "Unë mendoj se ata tashmë më konsiderojnë si të tillë".

Video e ditës