Rusia ka ndaluar disa britanikë të njohur, mes tyre David Cameron dhe Piers Morgan, të hyjnë në vend.

MPJ e Rusisë Flamuri rus Ministria e Punëve të Jashtme MPJ
Foto: EPA-EFE / MARTIN DIVISEK

Rusia shpalli sot një listë të re sanksionesh që përfshin 39 politikanë, zyrtarë, biznesmenë dhe gazetarë britanikë, duke i ndaluar ata të hyjnë në Rusi për mbështetjen e “demonizimit” të vendit, raporton Reuters.

Ata përfshijnë liderin laburist të opozitës Keir Starmer, ish-kryeministrin David Cameron dhe gazetarët e shquar televiziv Piers Morgan, Robert Peston dhe Huw Edwards.

Emrat e tyre u shtohen atyre të më shumë se 200 britanikëve të tjerë të ndaluar tashmë nga Rusia, duke përfshirë shumicën e politikanëve kryesorë të Britanisë.

Ndalimet për hyrjen në vend – të cilat pasqyrojnë ato të vendosura nga Rusia ndaj vendeve të tjera perëndimore të goditura me sanksione për pushtimin e saj në Ukrainë – janë kryesisht simbolike duke pasur parasysh se marrëdhëniet midis fuqive janë tashmë në fund dhe nuk ka gjasa që ndonjë nga sanksionet e sanksionuara. personi që synon të vizitojë vendin.

Megjithatë, Ministria e Jashtme e Rusisë tha se emrat do të vazhdojnë të shtohen në listë.

Video e ditës