Rusia dhe Serbia po ndikojnë në mosmarrëveshjen midis Shkupit dhe Sofjes, thotë analisti bullgar Vladimirov

Foto: Telma / print screen

Në marrëdhëniet ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Bullgarisë, dhe më së shumti në lidhje me veton e vendosur nga Bullgaria, ka ndikim të palëve të treta dhe ato palë të treta janë shumë të qarta për mua - është Serbia dhe është Rusia. tha ai në edicionin e sotëm të “Top tema” në televizionin Telma nga analisti bullgar. Vladimir Vladimirov.

Ai vlerësoi se ndikimi i Rusisë në Bullgari është shumë i fortë, gjë që më së miri shihet kur shikohet ekonomia e vendit.

“Kompania më e madhe në Bullgari është në pronësi ruse, është Lukoil Bulgaria. Mbi 95% e naftës dhe gazit në Bullgari vijnë nga Federata Ruse. Ne kemi një varësi të madhe nga Rusia. Qeveria reformiste e Petkov është qeveria e parë në historinë e re politike të Bullgarisë, që do të thotë 30 vjet që nga vitet 90, e cila funksionoi dhe në një muaj do të nisë një lidhje tubacioni me Greqinë si një burim alternativ furnizimi me gaz. Ky është ndryshimi midis asaj që ka ndodhur në Bullgari dhe qeverisë së re reformuese. "Rusia ka një ndikim të madh në Bullgari," tha Vladimirov.

Sipas tij, dy zyrtarët më të lartë bullgarë për momentin, kryeministri dhe presidenti, kanë pikëpamje të ndryshme, të cilat janë të dukshme.

“Presidenti Radev është përfaqësues i politikës më konservatore, madje deri diku, i politikës pak më nacionaliste, ndërsa kryeministri Kiril Petkov është përfaqësues i një politike më liberale, më evropiane”, tha Vladimirov.

Video e ditës