Rusia ka zëvendësuar gjeneralin e logjistikës së forcave të armatosura

FOTO-Wikipedia: Zëvendësministri rus i Mbrojtjes Dmitry Bulgakov

Rusia e shkarkoi gjeneralin sot Dmitry Bulgakov në krye të logjistikës, në një kohë kur janë Fushata mobilizuese është duke u zhvilluar и në një kohë kur ofensiva ruse në Ukrainë janë përballet me vështirësi.

“Gjenerali i ushtrisë Dmitry Bulgakov është shkarkuar nga posti i Zëvendës Ministrit të Mbrojtjes për shkak janë rishpërndahet në një funksion tjetër. Ai do të zëvendësohet nga gjeneral-lejtnant Mikhail Mizintsev, i cili do të jetë përgjegjës për furnizimin material dhe teknik të forcave të armatosura”, tha Ministria ruse e Mbrojtjes, pa dhënë detaje të tjera.

Gjatë karrierës së tij të gjatë ushtarake, gjenerali Mizinçev (60) mbajti shumë poste përgjegjëse në Shtabin e Përgjithshëm. Ai është objektivi i sanksioneve perëndimore për rolin e tij në rrethimin e qytetit portual të Mariupolit në juglindje të Ukrainës.

Video e ditës