Rusia kërkon reduktimin e stafit diplomatik në ambasadën sllovene në Moskë

MPJ e Rusisë Flamuri rus Ministria e Punëve të Jashtme MPJ
Flamuri i MPJ të Rusisë / Foto: EPA-EFE / MARTIN DIVISEK

Ushtruesi i detyrës së kreut të ambasadës sllovene në Moskë u thirr në Ministrinë e Jashtme ruse, ku iu dorëzua një notë ku kërkohej reduktimi i stafit të ambasadës me katër, tha Ministria e Jashtme ruse.

Ministria tha në një deklaratë se në përgjigje të hapave "armiqësorë" të ndërmarrë më parë nga Lubjana duke reduktuar stafin në misionin diplomatik rus dhe përkeqësimin e kushteve të punës, diplomatit slloven iu dorëzua një notë që kërkon brenda dhjetë ditësh katër zyrtarëve të reduktojnë stafin diplomatik. të Ambasadës Sllovene në Moskë.

“Në bazë të parimit të reciprocitetit, u mor një vendim për korrigjimin e kushteve të punës së misionit diplomatik slloven, duke pasur parasysh situatën në të cilën u gjend ambasada jonë në Lubjanë”, shtoi ministria ruse.

Më 5 prill, autoritetet sllovene vendosën të barazojnë numrin e të punësuarve në Ambasadën Ruse me numrin e të punësuarve në Ambasadën Sllovene në Moskë.

Video e ditës