RS Maqedonia është i vetmi vend në Evropë që ka një ministri për komunitetet më të vogla etnike, thotë Kovaçevski

Kovacevski dhe Petkov në shkurt 2022 / Foto: Qeveria e RSM

"Ne jemi një vend që e kemi ngritur çështjen e të drejtave të komuniteteve më të vogla etnike në një nivel jashtëzakonisht të lartë dhe jemi i vetmi vend në Evropë që kemi një ministri për komunitetet më të vogla etnike", tha sot kryeministri. Dimitar Kovaçevski, duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari nëse qeveria po mendon të krijojë një institucion që do të punojë për të drejtat e bullgarëve siç kërkohet nga homologu i tij bullgar Kiril Petkov.

Sipas Kovaçevskit, vetëm ne në Evropë kemi zgjidhje ligjore që promovojnë të drejtat e komuniteteve më të vogla në çdo kuptim - nga përdorimi i gjuhëve, përmes qasjes së barabartë në punësim në sektorin publik, deri te programet e ndryshme qeveritare brenda buxhetit, si dhe përmes institucionet e tjera që formohen.

Kryeministri theksoi se në këtë vend të gjithë qytetarët kanë shanse të barabarta për zhvillim personal dhe profesional.

- Kemi edhe zyrën e Avokatit të Popullit që kujdeset për të drejtat e të gjithë qytetarëve, duke përfshirë edhe pakicën bullgare, gjegjësisht qytetarët që vetëvendosen si qytetarë në vend, kështu që është normale që nëse dikush rrezikohet mund ta bëjë këtë përmes atyre institucioneve. dhe sigurisht që kapaciteti i institucioneve mund të rritet në çdo kohë dhe është mirë që të rritet kapaciteti i institucioneve sepse të gjithë qytetarët në këtë vend, ne dhe programi i qeverisë e kemi vënë dhe Kushtetuta jonë parashikon që për të gjithë qytetarët këtë vendi është vend ku secili ka mundësi të barabarta për zhvillim personal dhe profesional, tha Kovaçevski para fjalimit në panelin e organizuar në kuadër të manifestimit “Pjesëmarrja socio-politike e të rinjve”.

Video e ditës