ROSU bastisi Shtërpce - Më shumë se 30 specialistë të armatosur të Kosovës bastisën dhe bllokuan komunën

Strpce / Foto: Printscreen / kallxo.com/

Policia e Kosovës që herët në mëngjes ka zbatuar urdhrin e gjykatës dhe të prokurorisë në Uroshevac për bastisjen e disa lokacioneve në Shtërpcë.

Lajmin për Kalkson e ka konfirmuar prokurori Rasim Maljoku, raporton KoSSev.

“Ky aksion nuk ka të bëjë drejtpërdrejt me ndërtimet pa leje në Brezovicë, por ka të bëjë me disa nga të arrestuarit në Brezovicë, sepse njëri prej tyre, ish-kryetari Bratislav Nikoliq, është edhe koordinator i ndërtimeve pa leje. Këto struktura kanë funksionuar me kamera sigurie që kanë monitoruar lëvizjen e qytetarëve dhe institucioneve publike të Republikës së Kosovës dhe këto informacione i janë përcjellë strukturave të sigurisë në Serbi”, tha ai.

Maljoku ka theksuar se bastisja është kryer në katër lokacione.

“Në katër lokacione po bëhet një bastisje dhe prej tyre po hiqen kamerat e sigurisë. Këto struktura ilegale janë në kundërshtim me rendin juridik dhe kushtetues të Republikës së Kosovës dhe kanë elemente të veprës penale “bashkim për veprimtari antikushtetuese lidhur me spiunazhin”, tha Maljoku për Kalkso.
Zyra për Kosovë dhe Metohi ka bërë të ditur se inkursioni i forcave speciale të Kosovës ka për qëllim frikësimin dhe ngacmimin e ri të serbëve në këtë komunë.

Pjesëtarët e njësisë speciale të policisë së Kosovës “përsëri zgjodhën të sulmojnë Shtërpcen në një festë të madhe, duke pasur parasysh se sot lavdia e fshatit është Shën Gjoni dhe panairi i madh në Shtërpcë kur mblidhen një numër i madh i banorëve vendas”.

“Edhe pse njësitet nga Prishtina e dinë shumë mirë se kamerat, të cilat janë instaluar ligjërisht para gati dhjetë vitesh, prej kohësh nuk funksionojnë dhe këtë e kanë kontrolluar disa herë në ditët e kaluara, kjo ka shërbyer si arsye për të sulmuar sërish Shtërpcen. , për ta ngacmuar njerëzit që nuk funksionojnë normalisht”, thuhet në deklaratë.

Video e ditës