Prindërit e fëmijëve të vrarë dhe të plagosur nga “Ribnikar” kanë bërë padi kundër nënës dhe babait të Kostës.

Foto Shtypi i Lirë

Prindërit e nxënësve të vrarë dhe të plagosur të shkollës fillore "Vladislav Ribnikar" në Vraçar janë duke përgatitur padi kundër babait dhe nënës së djalit (13), i cili e kreu masakrën në këtë shkollë të Beogradit më 3 maj, raporton "Kurir" serb. .

Prindërit e pangushëllueshëm të viktimave të shkollës në Vraçar kanë vendosur të kërkojnë drejtësi në gjykatë dhe do të padisin prindërit e djalit që u shkaktoi vuajtje të paimagjinueshme”, thotë burimi i Kurir dhe shton.

“Duke qenë se djali që vrau fëmijët e tyre nuk është penalisht përgjegjës sepse në momentin e kryerjes së krimit nuk ka qenë 14 vjeç dhe nuk mund të gjykohet sipas ligjit, nënat dhe baballarët e fëmijëve të vrarë dhe të plagosur kanë vendosur të nisin procedurën. para vetë gjykatës”, thotë burimi.

Avokatja Slavka Babiq shpjegon për “Kurir” se prindërit kanë të drejtë të bëjnë padi ndaj prindërve të të miturës.

“Në rastin konkret bëhet fjalë për padi civile e iniciuar me padi për kompensim të dëmit jomaterial, e cila është e rregulluar me Ligjin për Marrëdhëniet Detyrimore. Prindërit janë përgjegjës sipas parimit të përgjegjësisë objektive – pavarësisht nga faji i tyre i supozuar në këtë rast, dhe mund të lirohen nga përgjegjësia nëse vërtetojnë se dëmi është shkaktuar nga forca madhore, se nuk kanë mundur ta parashikojnë apo parandalojnë atë, gjë që në praktikë. është pothuajse e pamundur të provohet”, tha avokati.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës