Prindërit ngrenë zërin: Rezistencë për kthimin e drejtoreshës së shkarkuar të kopshtit “Detska Radod”

Në një letër të hapur për opinionin, prindërit e fëmijëve të përkujdesur në çerdhen “Detska Radod” njoftojnë se nga e hëna do të nisin rezistencë për shkak të punës ilegale në çerdhe, më saktë për shkak se drejtoresha Aneta Petrovska, e cila ishte i shkarkuar një vit më parë, është rikthyer në përgjegjësi të kopshtit.

Ata gjithashtu dërguan në media dokumente që tregojnë blerjet e mobiljeve të zyrës, faturat nga dreka në restorante dhe janë të indinjuar nga fakti se kishte para për shërbimet e shtrenjta të kateringut, por jo për produktet elementare të higjienës, ndaj prindërit detyrohen t'i mbajnë nga . shtëpi.

 Të gjithë ne prindërit e fëmijëve që kujdesemi në çerdhen “Detska radost” jemi të obliguar që gjatë bartjes së fëmijëve tanë të sjellim produkte higjienike (sapun të lëngshëm), tualet, peceta të lagura, gota plastike dhe të ngjashme. Nuk ka para që fëmijët tanë të blejnë gjërat e nevojshme për kujdesin normal të tyre, por sigurisht që ka para për mobilje luksoze për menaxhmentin, dreka e ndjekur me alkool dhe për baladat e shtrenjta. Kjo letër e jona me të gjitha këto dokumente vjen pas thirrjes së drejtorit në një ditë të hapur për të na paraqitur dokumentet me shpjegimin se nuk ka pasur asnjë krim- deklarojnë prindërit në letër.

Prindërit thonë se nuk duan një ditë pritjeje, por një drejtues të përgjegjshëm në krye të kopshtit ku lënë fëmijët e tyre. Ata u bëjnë thirrje të gjithë qytetarëve që t'i bashkohen rezistencës së tyre.

Kjo është rezistencë ndaj krimit dhe korrupsionit! Kjo është rezistencë kundër operacionit të paligjshëm! Kjo është një rezistencë ndaj ministres Jovanka Trençevska, e cila duke ushtruar arbitraritet e ktheu drejtoreshën në krye të kopshtit! – thuhet në letrën e hapur.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës