Kufizime në furnizimin me ujë në të gjithë Britaninë

Foto: EPA-EFE / ANDY RAIN

Kompania britanike e ujit "Yorkshire Water" njoftoi vendosjen e disa kufizimeve nga 26 gushti për shkak të një niveli rekord të ulët të reshjeve që kur reshjet atmosferike filluan të maten më shumë se 130 vjet më parë.

"Moti jashtëzakonisht i nxehtë dhe i thatë ka bërë që lumenjtë në Yorkshire të zhduken dhe rezervuarët tanë të jenë rreth 20 për qind më të ulëta se zakonisht për këtë periudhë të vitit," tha kompania.

Disa kompani të tjera të ujit kanë njoftuar tashmë kufizime në përdorimin e ujit.

Ndalimi i përdorimit të zorrëve dhe spërkatësve për ujitje ka hyrë në fuqi për përdoruesit e kompanisë “Southist Water”, kufizime planifikon edhe “Thames Water”, e cila furnizon 15 milionë njerëz në të gjithë Londrën.

Ministri i Mjedisit George Justice u ka kërkuar kompanive të ujit që të marrin masa paraprake për të mbrojtur furnizimet me ujë dhe për të përballuar efektet e një thatësire të zgjatur, pasi një tjetër valë të nxehti parashikohet për ishullin.

Video e ditës