Receta e fetuccine e Frank Sinatra është pjata perfekte për adhuruesit e makaronave

Përpara se të hiqni dorë nga karbohidratet si pjesë e një detoksikimi apo diete pranverore, duhet ta trajtoni veten me një tas të mirë me makarona. Këtë herë ju rekomandojmë një klasik – recetën e famshme për fetuccine OD legjenda e muzikës dhe aktrimit Frank Sinatra. Botuar fillimisht në librin e gatimit të Barbara Sinatra Married to Sinatra nën titullin "The Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank, and Friends" (The Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank, and Friends). Krahas pjatave të të famshmëve si ikonat e Hollivudit Katharine Hepburn apo Kirk Douglas, gjendet edhe kjo makarona kremoze, shkruan. qytet dhe vendmag.

Dhe duke folur për makaronat që Frank Sinatra adhuronte, njohësit e kuzhinës italiane do të njohin klasiken e kësaj kuzhine të njohur më mirë si Fetuccine Alfredo, që në Itali quhet edhe në popull fettuccine al burro. Është një pjatë e thjeshtë e bërë nga përbërës që me siguri i keni tashmë në shtëpi. Të vetmet gjëra që nuk duhet të humbisni janë gjalpi dhe parmixhani, në këtë rast Parmigiano Reggiano i vërtetë italian.
Dhe si e mori emrin? Alfredo di Lelio e prezantoi këtë makarona në fillim të shekullit të kaluar në restorantin e tij "Alfredo" në Romë. Pjesë përbërëse e kësaj pjate ishte rituali i përgatitjes së saj në tryezë. Legjenda thotë se Alfredo e shpiku këtë pjatë në 1907 ose 1908 për të marrë gruan e tij Ines për të ngrënë pas lindjes. Për t’i bërë makaronat edhe më të shijshme, ai shtoi tre herë më shumë gjalpë se zakonisht, ndaj gjellën e quajti fillimisht “fettuccine al triplo burro”.

Fettuccini a la Sinatra
Për 3 ose 4 persona
Përbërësit:
- 500 gram fetuccine (por në vend të tyre mund të përdorni makarona ose spageti)
- 55 gram gjalpë
- 120 mililitra krem (mund të bëni pa të)
– 50 gram djathë parmixhano të sapo grirë, plus 2 lugë gjelle për spërkatje
- kripë
përgatitja:
Gatuani fetuccine derisa të jetë al dente. Kulloni makaronat (mos e hidhni ujin, përdoreni për salcën).
Ndërkohë që makaronat janë duke u zier, bëni salcën – shkrini gjalpin në një tenxhere në zjarr të ulët. Më pas e heqim nga zjarri dhe e përziejmë djathin (dhe kosin sipas dëshirës) dhe nëse është e nevojshme shtojmë ujë. E kthejmë në zjarr dhe e përziejmë mirë derisa të shkrihet djathi, e rregullojmë me kripë (dhe piper sipas dëshirës). Kini kujdes që salca të mos digjet.
Në salcë shtojmë makaronat e kulluara dhe i lëmë të mbuluara për disa minuta.