Receta për një kek të shijshëm me limon dhe manaferrë: Përfitoni nga stina e manaferrave

kek me limon dhe plakë
Tortë me limon dhe plakë / Foto: Print screen / Instagram

Plaku Vihet pas disa ditësh me diell pa reshje shiu për të pasur sa më shumë polen në lule, sepse i jep shije dhe aromë të dallueshme. Zgjidhni me kujdes vendet ku nuk ka ndotje aty pranë.Stina e manaferrës është në lulëzim të plotë, ndaj mos e lini të kalojë pa bërë diçka nga manaferra, sepse është e shijshme, por edhe shumë e shëndetshme. Njerëzit kanë ditur për vetitë e tij shëruese që nga kohërat e lashta - lehtëson inflamacionin, rregullon tretjen, stimulon djersitjen, pastron trupin nga toksinat e akumuluara…

Nga lulet mund të bëni gjithçka - nga ëmbëlsira dhe çaji te lëngu, mjalti dhe kokrrat e elderberry janë të shkëlqyera, duke u shfaqur në degë në fund të verës. Përdoret për të bërë reçel dhe marmelata, shurupe dhe kifle.

Tortë me lëng me limon dhe manaferrë

Përbërësit e nevojshëm:
Rreth bazës së të dhënave:
- 250 gr gjalpë pa kripë (shumë i butë)
- 200 g sheqer
- lëvozhga e grirë e 3 limonave
- 3 vezë
- 250 g miell
- 1 e gjysmë lugë çaji pluhur pjekjeje
- një çerek lugë çaji kripë
- 100 ml qumësht

Rreth veshjes:
- 3 lugë lëng limoni
- 100 ml shurup elderberry

Për lustër:
- 250 g sheqer pluhur
- 2 lugë lëng limoni

përgatitja:

Ndezni furrën në 175 gradë dhe derisa të nxehet filloni të gatuani. Kallepin (25x10 cm) e lyejmë me gjalpë dhe vendosim letër pjekjeje (në fund dhe anët) që të dalin pak nga furra (për ta bërë më të lehtë heqjen e kekut më vonë). Pastaj filloni të bëni bazën. Rrihni gjalpin dhe sheqerin, shtoni lëvozhgën e grirë të limonit dhe vezën një nga një, duke u kujdesur për secilën të rrahur mirë përpara se të shtoni tjetrën. Në një enë tjetër përziejmë miellin, pluhurin për pjekje dhe kripën, më pas përziejmë gjysmën e masës me gjalpin dhe pjesën tjetër. Kur masa të jetë bashkuar mirë, shtoni qumështin dhe më pas masën e mbetur të miellit. Masën e trazojmë edhe pak dhe e kalojmë në enën e përgatitur për pjekje, e rrafshojmë dhe e pjekim për 50 minuta deri në një orë, e kontrollojmë me kruese dhëmbësh, në mënyrë që kruese dhëmbësh të dalë e pastër nga brumi. Presimin e beni duke perzier shurupin e manaferres dhe kripen e limonit - vendoseni mbi biskoten e perfunduar, por fillimisht hapni vrima te vogla qe lengu te depertoje me thelle ne kek e cila me vone do ta beje me maje.Pas kesaj eshte koha per te bere kremin - rrihni. te gjithe perberesit e permendur qe te perzihen mire, me pas vendoseni mbi kek pasi e keni nxjerre nga kallep.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës