Një recetë për zierjen e vërtetë të viçit në kafene
Kur vijnë ditët e ftohta të dimrit, zgjidhja më e mirë për drekën është zierja, dhe më e shijshmja është viçi, në stil kafene. Përveçse “ngroh” shpirtin dhe trupin tuaj, kjo zierje kremoze është plot me vitamina dhe minerale.
Përbërësit:
– 500 gram mish viçi
- 1 qepë
– 1 rrënjë selino, majdanoz
- 2 karota
- 2 patate
- 2 lugë miell
- 1 e verdhë veze
- 1 fletë dafine
– 1 lugë majdanoz i grirë
– 250 ml salcë kosi
përgatitja:
Pritini imët qepën, më pas ziejini në vaj. Shtoni mishin e prerë në kubikë (dhe kocka nëse ka), derdhni ujë dhe ziejini në zjarr të ulët për rreth një orë.
Nëse lëngu avullon, shtoni më shumë ujë.
Shtoni perimet e prera në kubikë, kripë, piper, më pas hidhni 2 litra ujë.
Bëni një spërkatje me dy lugë miell, pastaj gatuajeni gjithçka së bashku për gjysmë ore tjetër.
Para se ta shërbeni, përzieni kremin me të verdhën e vezës së rrahur në zierjen e përfunduar dhe spërkatni me majdanoz të grirë hollë. Nëse dëshironi, ziera e viçit mund të acidifikohet me uthull ose lëng limoni.