Një recetë për supë që është 100 herë më efektive se një antibiotik

Edhe pse mjekësia po evoluon vazhdimisht, njerëzit, përveç ilaçeve, dëshirojnë të trajtohen edhe me preparate natyrale.

Supa e pulës e bërë me 50 thelpinj hudhër, qepë dhe trumzë mund të kapërcejë një grup më të madh të viruseve të gripit, të cilët shkaktojnë të vjella, diarre, ethe, dhimbje koke dhe ngërçe në stomak.

E mira e hudhrës është se ajo nuk ndikohet nga mutacionet, ndryshimet dhe viruset e reja - ajo lufton me sukses të gjitha variantet e tyre. Kjo është për shkak të kimikatit allicin, i cili është treguar se ul kolesterolin dhe presionin e gjakut dhe parandalon bllokimin e enëve të gjakut.

Studimet kanë treguar se hudhra mund të jetë më efektive se disa antibiotikë në luftimin e inflamacionit bakterial.

Kur shtypni një thelpi hudhër, lirohet alicina, e cila së bashku me përbërës të tjerë vret organizmat e dëmshëm, si viruset dhe bakteret, të cilat shkaktojnë ftohje, grip, infeksione të veshit etj. Më e mira nga të gjitha, konsumimi i hudhrës nuk e dëmton organizmin, por përkundrazi, është një bekim i vërtetë për shëndetin.

Ja receta për supë pule me hudhër:

Përbërësit:

- 50 thelpinj hudhër (rreth 5 koka), të pastruara dhe të qëruara
- 2 lugë gjalpë
- 2 lugë vaj ulliri
- 2 qepë të mëdha, të grira
- 1 lugë gjelle trumzë e freskët e copëtuar
- 1,5 litra supë pule e pastër (si bazë)
- 1 majdanoz i freskët si erëz
- 1 tufë barishte të freskëta - trumzë, gjethe dafine, majdanoz (mund të përdorni edhe erëza të thata)
- 3 gota të vogla bukë të vjetër të prerë në kubikë
- 1 filxhan krem ​​i plotë

përgatitja:

1. Ngroheni furrën në 180 gradë. Prisni majat (1/3) e thelpinjve të hudhrës. Hidhni hudhrat e përgatitura me vaj ulliri dhe i mbështillni me letër alumini. I pjekim ne furre per 90 minuta me pas i nxjerrim dhe i leme te ftohen.
2. Gjatë kësaj kohe ngrohni në një tenxhere në zjarr mesatar 2 lugë vaj malsin dhe gjalpë. Ziejeni qepën për 10 minuta. Prisni karafilët e pjekur të ftohur dhe ia shtoni qepëve të ziera. Përziejini, shtoni trumzën e grirë, lëngun e pulës dhe shtoni majdanoz të freskët të grirë dhe barishte të tjera (ose përdorni pak të tharë).
3. Ulni temperaturën, shtoni bukën e prerë në feta dhe lëreni të ziejë për 5 minuta derisa buka të jetë e butë.
4. Kur supa të jetë gati e vendosim në blender dhe e përziejmë mirë që të marrë një strukturë kremoze. Më pas kthejeni në tenxhere, shtoni salcë kosi të thjeshtë ose salcë kosi. Lëreni sërish të vlojë. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni kripë dhe piper sipas dëshirës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës