Foto: Profimedia

Receta për patate të pjekura me qumësht: Një vakt ekonomik, i shëndetshëm dhe i shijshëm

Shumë njerëz i duan patatet dhe për shkak të aromës së tyre neutrale, ato mund të përshtaten lehtësisht si një pjatë anësore për një shumëllojshmëri recetash. Nëse nuk keni ide se çfarë të bëni për drekë, provoni këtë recetë.

Mund ta servirni këtë pjatë anësore me lloje të ndryshme mishi dhe të shtoni një sallatë.

Përbërësit:

– katër patate të mëdha
- 50 gram gjalpë
- dy vezë
– dy decilitra qumësht
- pak vaj
– erëza (kripë, piper)

përgatitja:

Qëroni patatet dhe i prisni në rrathë. Shtoni kripë dhe piper në vaj, dhe gjithashtu mund të shtoni disa erëza të tjera si kokrra hudhre ose një përzierje erëzash patate.

I hedhim erëzat mbi patatet, i përziejmë dhe i rregullojmë në një enë pjekjeje. Shtoni pak ujë dhe më pas shtoni copat e gjalpit të grirë. Patatet duhet të piqen në furrë të parangrohur në 250 gradë për rreth gjysmë ore.

Ndërsa patatet po piqen, rrihni vezët dhe qumështin. Kur patatet të jenë pjekur i hedhim sipër vezët dhe qumështin e rrahur dhe i kthejmë në furrë të piqen. Shërbejeni sa është nxehtë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës