Receta për kurorë Pavlova, një kënaqësi gastronomike nga Diana Ivanoska
Diana Ivanoska me talentin e tij për të ndërthurur shije, na çon në një udhëtim të jashtëzakonshëm gastronomik. Ivanoska qëndron pas profilit në Instagram Dash of Spice dhe na zbulon sekretet e vogla të krijimit të magjisë nga shijet. Ajo filloi të ndajë recetat e saj me ndjekësit dhe miqtë e saj që nga fillimi i pandemisë.
“Më pëlqen çdo pjesë e procesit, por më pëlqen të fotografoj ushqimin më shumë”, tregon Diana.
Sot, Diana shpikës ndan një recetë për një trajtim gastronomik - kurora e Pavlovit.
“Trogante nga jashtë dhe e butë dhe me lëng nga brenda”. “E kombinuar me krem të ëmbël dhe fruta, e shijshme”, thotë Diana.
Përbërësit:
– 5 të bardha veze (në temperaturë ambienti)
- 250 gram sheqer
- 1 lugë çaji lëng limoni
– 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
– 2 lugë çaji niseshte
- 200 ml krem të ëmbël (shllag)
– Fruta sipas dëshirës
përgatitja:
Rrihni të bardhat e vezëve derisa të merrni maja të buta. Shtoni gradualisht sheqerin duke e rrahur. Kur të bie borë e fortë, shtoni lëngun e limonit, vaniljen dhe niseshtenë dhe rrihni për pak.
Përhapeni masën në një tavë të veshur me letër furre. Vizatoni paraprakisht formën në letrën e pjekjes dhe kthejeni letrën. Formoni bukur me lugë dhe bëni dhëmbëza të vogla në sipërfaqe.
E pjekim per 1 ore e gjysem ne temperaturen 120 grade celcius. Fikni furrën dhe lëreni brenda derisa të ftohet plotësisht.
Përpara se ta servirni shtoni krem pana dhe fruta sipas dëshirës.
Shijoni!