Receta për moussaka me djathë: Një drekë e shpejtë, e lëngshme dhe e shijshme:
Ka ditë kur dëshironi një drekë të shpejtë që nuk kërkon shumë përpjekje. Receta e drekës së sotme nuk do të marrë shumë kohë dhe energji dhe të gjithë në shtëpi do të jenë të kënaqur me vaktin e shijshëm.
Përbërësit e nevojshëm:
– 2,5 kilogram patate
– 2 decilitra qumësht
– 3 decilitra salcë kosi
– 2 qepë të kuqe
– 50 gram djathë i fortë
- Gjethja e dafinës
- thelbet e hudhres
- gjalpë
- kripë dhe piper
Metoda e përgatitjes:
1. Hidhni qumështin në një enë dhe shtoni hudhrën dhe gjethen e dafinës. Gatuani për dy deri në tre minuta, më pas hiqni hudhrën dhe gjethet e dafinës dhe lëreni qumështin të ftohet.
2. Në tasin me qumësht shtojmë kosin dhe i hedhim kripë.
3. Presim qepën në kubikë dhe e skuqim në gjalpë, në zjarr të ulët.
4. Pritini patatet në rrathë të hollë. Merrni një enë të thellë pjekjeje dhe lyejeni me gjalpë. Në fund vendosim pykat e patateve, më pas shtojmë qepën e zier, më pas i rregullojmë sërish patatet dhe i rregullojmë me kripë dhe piper.
5. Më pas, sipër patateve shtoni qumështin së bashku me kosin.
6. Mbulojeni tavën me letër alumini dhe piqeni në furrë të parangrohur (180 gradë Celsius) për 45 minuta.
7. E spërkasim me djathë të fortë dhe më pas e kthejmë musakën në furrë edhe për disa minuta që të marrë një ngjyrë të verdhë të artë. K. A.