Receta për kifle me mandarinë, truku është në një përbërës

Kiflet janë ëmbëlsira e preferuar e shumë njerëzve, dhe ju mund t'i përzieni përbërësit për këtë variant për pesë minuta, dhe më pas ju duhet vetëm të uleni pranë furrës ndërsa aroma e mrekullueshme përhapet në të gjithë shtëpinë.
Truku është tek kosi, i cili i jep lëng tortës, ndërsa lëkura e limonit të grirë është aty për një shije të veçantë të kifleve.
Përbërësit:
- 240 gram miell
- 100 gram sheqer
- XNUMX½XNUMX lugë çaji kripë
– 1 lugë çaji sodë buke
- 2 lugë çaji pluhur pjekje
- 60 gram gjalpë
- 2 lugë qumësht
- 1 vezë
– 240 mililitra kos të trashë
- 2 mandarina
– lëvore limoni e grirë
përgatitja:
Përzieni miellin, sheqerin, kripën, pluhurin për pjekje dhe sodën në një enë.
Shkrijmë gjalpin, lëreni të ftohet, më pas shtoni qumështin, vezën dhe kosin dhe përziejini gjithçka mirë. Më pas gjatë përzierjes shtoni gradualisht përbërësit e thatë dhe më pas përzieni mirë derisa të keni lëmuar të gjitha kokrrat.
Shtoni një lugë lëvozhgë limoni të grirë dhe mandarinën e grirë dhe më pas përzieni mirë.
Masën e derdhim në tepsi për kifle, derisa të mbushet dy të tretat, më pas e pjekim në furrë të parangrohur në 200 gradë për rreth 20 minuta.
I lemë të qëndrojnë për 5 minuta, më pas i heqim dhe i shërbejmë me çaj, kafe, lëng portokalli...