Një recetë për kifle pa miell të përgatitur në blender
Fjala kifle mendohet se vjen nga fjala gjermane "muffen", që do të thotë "torta të vogla". Në fillim të shekullit të 1859-të, kiflet shiteshin derë më derë në Angli nga shitësit shitës si meze të lehtë, përpara se shumica e shtëpive të kishin furrat e tyre. Kiflet britanike u përmendën për herë të parë në gazetat amerikane që në vitin 1870, dhe përshkrimet dhe recetat e hollësishme u botuan në XNUMX.
Kjo recetë e kifleve është e lehtë për t'u bërë dhe është një alternativë më e shëndetshme për recetën tradicionale të kifleve me boronica.
Përbërësit:
- 750 gram bollgur
– 60 mililitra qumësht bajame
- 5 banane
- 250 gram boronicë
përgatitja:
Ngroheni furrën në 180 gradë. Të katër përbërësit i vendosim në një blender dhe i përziejmë me shpejtësi mesatare derisa të përftojmë një masë të trashë dhe kremoze. Kini kujdes që procesi i përzierjes të mos zgjasë shumë. Masën që rezulton e mbushim në një kallëp të lyer më parë dhe e pjekim për 18-20 minuta. Mund të kontrolloni nëse kiflet janë gati me një kruese dhëmbësh. Nëse brumi nuk ngjitet, janë gati. Përndryshe, prisni edhe 1 deri në 2 minuta.
Ju bëftë mirë!
Receta për një drekë të lirë dhe të lehtë: Kungull i njomë dhe speca të pjekur me djathë dhe vezë