Një recetë për kifle pa miell të përgatitur në blender

Foto: Unsplash

Fjala kifle mendohet se vjen nga fjala gjermane "muffen", që do të thotë "torta të vogla". Në fillim të shekullit të 1859-të, kiflet shiteshin derë më derë në Angli nga shitësit shitës si meze të lehtë, përpara se shumica e shtëpive të kishin furrat e tyre. Kiflet britanike u përmendën për herë të parë në gazetat amerikane që në vitin 1870, dhe përshkrimet dhe recetat e hollësishme u botuan në XNUMX.

Foto: Unsplash

Kjo recetë e kifleve është e lehtë për t'u bërë dhe është një alternativë më e shëndetshme për recetën tradicionale të kifleve me boronica.

Përbërësit:

- 750 gram bollgur
– 60 mililitra qumësht bajame
- 5 banane
- 250 gram boronicë

përgatitja:

Ngroheni furrën në 180 gradë. Të katër përbërësit i vendosim në një blender dhe i përziejmë me shpejtësi mesatare derisa të përftojmë një masë të trashë dhe kremoze. Kini kujdes që procesi i përzierjes të mos zgjasë shumë. Masën që rezulton e mbushim në një kallëp të lyer më parë dhe e pjekim për 18-20 minuta. Mund të kontrolloni nëse kiflet janë gati me një kruese dhëmbësh. Nëse brumi nuk ngjitet, janë gati. Përndryshe, prisni edhe 1 deri në 2 minuta.

Ju bëftë mirë!

Receta: Si të bëni brumë për petulla pa dhjamë

Receta për qoftet e famshme suedeze në salcë

Receta për një drekë të lirë dhe të lehtë: Kungull i njomë dhe speca të pjekur me djathë dhe vezë

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës