Receta e kekut me karamel, askush nuk mund t'i rezistojë

Janë të panumërta recetat për delikatesat me çokollatë dhe të gjitha kanë të përbashkët se janë më të pëlqyerat. Kombinimi i çokollatës dhe karamelit do t'ju magjepsë që në kafshatën e parë.
Koret janë shumë të buta sepse janë zhytur në qumësht për t'u shkrirë dhe i gjithë keku do t'i shijojë kremin sipër.
Kjo është një bombë e vërtetë çokollate me një pamje të bukur, kështu që mund ta shërbeni edhe në evente zyrtare.
Përbërësit:
Për koren:
– 300 gram biskota të grimcuara
– 100 gram margarinë
- 2 lugë kakao
- 150 mililitra qumësht
Për mbushjen:
- 1 litër qumësht
– 8 lugë sheqer
– 3 qese (120 g) puding me shije karamel
- 1 lugë gjelle lëng
– 150 gram margarinë
Pjesa tjetër: 10 biskota të plota, 100 gr krem pana me çokollatë, 200 ml qumësht.

përgatitja:
Rrihni margarinën, shtoni biskotat e grimcuara, kakaon dhe qumështin, më pas përzieni. Vendoseni në një tepsi të mbyllur (26 cm). Rregulloni biskotat e grimcuara.
Pudingun dhe salcën i përziejmë, më pas i spërkasim në 200 ml qumësht dhe i përziejmë mirë që të mos ketë gunga. Në 800 ml qumësht hidhet sheqeri dhe ngrohet, por mos zihet. E spërkasim pudingun dhe e përziejmë në temperaturë mesatare që të mos trashet. E heqim nga zjarri, shtojmë margarinën dhe e përziejmë që të shkrihet dhe të bashkohet. Mbi biskotat hidhni pudingun në formë mbushjeje.
Vendoseni në frigorifer të ftohet dhe të piqet. Hiqeni tabakanë. Rrihni kremin e çokollatës me qumështin dhe e shpërndani sipër kekut të ftohur mirë. E vendosim sërish në frigorifer për pak kohë, më pas e presim dhe e shërbejmë.