Receta për supë italiane me qepë, rigjeneron trupin pas të ftohtit dhe gripit

Foto: Ekrani i printimeve / YouTube

Mendohet se e ka origjinën në Azi. Qepa ishte një nga ushqimet e pakta që nuk prishej gjatë dimrit, prandaj fitoi menjëherë një vend të rëndësishëm në dietë.

Ndërsa u përhap në kontinente të tjera, u bë i domosdoshëm në kulturat e tjera dhe jashtëzakonisht i popullarizuar në qarqet mjekësore, ku u përdor për të trajtuar një sërë sëmundjesh.

Shumica e vetive medicinale të qepëve i atribuohen antioksidantëve dhe përbërjeve të squfurit.

Përgatitja e thjeshtë e një prej supave më të shijshme për rikuperimin e trupit pas një ftohjeje apo gripi. Supa me qepë njihet prej kohësh si një pjatë e përgatitur për rikuperimin e trupit pas një virusi.

Përbërësit:

- 1 qepë
- 1 tufë qepë
- 1 kokër hudhër
- 2 patate
– kripë dhe piper, pak vaj
– krem ​​gatimi
- majdanoz i freskët

përgatitja:

Skuqni qepën, më pas shtoni hudhrën e grirë përafërsisht. Pasi të ziejnë, shtoni patatet dhe mbulojini me ujë të ziejnë për rreth 25 minuta. Përzieni përmbajtjen e tiganit me mikser, më pas shtoni kremin e gatimit dhe erëzat. Kur të vlojë, shtoni majdanoz të freskët. Mirupafshim!

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës