Receta për supë italiane me qepë, rigjeneron trupin pas të ftohtit dhe gripit
Mendohet se e ka origjinën në Azi. Qepa ishte një nga ushqimet e pakta që nuk prishej gjatë dimrit, prandaj fitoi menjëherë një vend të rëndësishëm në dietë.
Ndërsa u përhap në kontinente të tjera, u bë i domosdoshëm në kulturat e tjera dhe jashtëzakonisht i popullarizuar në qarqet mjekësore, ku u përdor për të trajtuar një sërë sëmundjesh.
Shumica e vetive medicinale të qepëve i atribuohen antioksidantëve dhe përbërjeve të squfurit.
Përgatitja e thjeshtë e një prej supave më të shijshme për rikuperimin e trupit pas një ftohjeje apo gripi. Supa me qepë njihet prej kohësh si një pjatë e përgatitur për rikuperimin e trupit pas një virusi.
Përbërësit:
- 1 qepë
- 1 tufë qepë
- 1 kokër hudhër
- 2 patate
– kripë dhe piper, pak vaj
– krem gatimi
- majdanoz i freskët
përgatitja:
Skuqni qepën, më pas shtoni hudhrën e grirë përafërsisht. Pasi të ziejnë, shtoni patatet dhe mbulojini me ujë të ziejnë për rreth 25 minuta. Përzieni përmbajtjen e tiganit me mikser, më pas shtoni kremin e gatimit dhe erëzat. Kur të vlojë, shtoni majdanoz të freskët. Mirupafshim!