Receta fasule me mish derri: Një drekë që nuk mund ta refuzoni!
Përgatitja e fasulet me grusht derri është një nga recetat më të thjeshta të kuzhinës së shtëpisë dhe një pjatë ideale për çdo kuzhinier fillestar.
Ka variacione të ndryshme në temën e përgatitjes së kësaj pjate të gatuar, por një gjë është e sigurt – nuk mund të gaboni me fasulet dhe mishin e derrit.
Hapi më i rëndësishëm është të mbani mend që të njomni fasulet në ujë gjatë natës përpara se t'i gatuani.
Përbërësit:
– 500 gram fasule
– këmbët e derrit
- 1 qepë
- 2 thelpinj hudhër
- 1 piper
- 2 gjethe dafine
- kripë, piper
- erëza për shije
- 1 lugë gjelle piper i kuq
- Miell
përgatitja:
Thitni fasulet në ujë në një enë të thellë një natë para gatimit dhe lërini të zhyten gjatë gjithë natës.
Lani shkopin e daulles dhe njomni me ujë në të cilin keni hedhur një gjethe dafine dhe piper dhe gatuajeni derisa të ndahet mishi nga kockat.
Të nesërmen i kullojmë fasulet, i hedhim ujë dhe i lëmë të ziejnë dhe më pas i kulloji.
Në një tigan të thellë kaurdisim me pak vaj qepën e grirë dhe piperin e grirë. Vendosni fasulet, shtoni thelpin e hudhrës, karrotën dhe majdanozin të gjitha të prera në rrathë dhe mishin e zier të prerë në copa më të vogla.
Shtoni erëzat, zvogëloni zjarrin dhe mbulojeni të ziejë për rreth tre orë.
Kur fasulet janë të buta, mund të shtoni një spërkatje nëse dëshironi. Në vaj skuqim hudhrën e mbetur të grirë hollë, një lugë miell dhe një lugë piper të kuq. Hidhni salcën mbi fasulet dhe lërini të gatuhen edhe për disa minuta në zjarr të ulët.
Gëzuar!