Receta për fasule të stilit spanjoll: Ai ndryshon nga receta maqedonase në 3 përbërës

Në muajt e ftohtë të dimrit, spanjollët bëjnë fasule, një pjatë që e adhurojnë edhe maqedonasit. Por ndryshon nga receta jonë në 3 përbërës, si vezë të ziera, bukë dhe bouillon (kub supë). Nëse nuk e keni ditur, në vend të ujit hidhet bolloni sepse jep shije më intensive dhe në vend që ta servirni bukën anash, theksoni dhe përzieni dhe më pas shtoni në gjellë.
Me një shije hyjnore dhe një erë akoma më të mirë, fasulet e përgatitura në këtë mënyrë do të bëhen pjata juaj e re e preferuar.
Përbërësit:
– 45 mililitra vaj ulliri
– 2 copë bagutë
- 4 thelpinj hudhër
- 1 qepë
- 1 spec jeshil
- 1 karotë
– 1 patate e madhe
– 2 lugë çaji piper i ëmbël
– 400 mililitra salcë domate
– 450 gram fasule të bardha të konservuara
– 450 gram fasule të errëta të konservuara
– 850 mililitra lëng perimesh
- 4 vezë
- 2 gjethe dafine
– një grusht majdanoz të freskët
përgatitja:
Hidhni vaj ulliri në një tenxhere, më pas shtoni baguetën e skuqur dhe thelpinj të plotë të hudhrës. Skuqini, më pas i hiqni mënjanë. Më pas, në të njëjtën tenxhere shtoni qepën e grirë, karrotën dhe piperin. Kur perimet të jenë zbutur, shtoni patatet e grira, më pas spërkatni me specin e ëmbël. Më pas, hidhni salcën e domates, kripë dhe piper. Hidhni fasulet që keni larë dhe kulluar më parë, më pas shtoni bojën (kubin e lëngut të perimeve e përzieni me 850 ml ujë të nxehtë). Shtoni gjethen e dafinës dhe përzieni mirë, më pas gatuajeni derisa të fillojë të ziejë. Ulni temperaturën dhe mbulojeni, më pas gatuajeni edhe për 20 minuta të tjera. Përzieni bukën, hudhrën dhe majdanozin e grirë dhe më pas ia shtoni fasuleve. Përziejini, më pas shtoni vezët me sy, thjesht bëni kujdes që të mos i kalojnë. Mbulojeni dhe ziejini për 4 minuta të tjera derisa vezët të jenë gati.