Recetë për salcice të shpejta me kos grek
Në Greqi, meze është e paimagjinueshme pa përhapjen e famshme - zaziki. Është një salcë e trashë dhe e pasur e bërë nga kosi ose kremi grek i kombinuar me tranguj të freskët të grirë, c dhe disa erëza.
Salca shkon mirë me një numër të madh ushqimesh - nga mishi i pjekur deri te simitet e buta, me ullinj dhe me një shumëllojshmëri perimesh të freskëta.
Edhe nëse keni hequr dorë përkohësisht ose përgjithmonë (për shkak të veganizmit) nga ngrënia e ushqimit të kafshëve, prapë mund të shijoni shijet e tij.
Përdorni një zëvendësues të arrës së kokosit me bazë bimore në vend të kosit të trashë grek. Vetëm sigurohuni që të zgjidhni kos pa sheqer. Përndryshe, mund të përfundoni me një salcë krejtësisht të ndryshme nga ajo që dëshironi.
Përbërësit:
– 350 gram kos kokosi pa sheqer
– 5 gram qiqra të freskëta
- 3 thelpinj hudhër
- 2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
- 1,5 lugë lëng limoni
– ½ kastravec i madh i freskët
- kripë dhe piper sipas dëshirës
përgatitja:
Lani mirë kastravecin dhe grijeni lëkurën. Vendoseni në një sitë ose një leckë të pastër pambuku dhe shtrydhni ujin e tepërt.
Përzieni kastravecin e grirë të kulluar me kos kokosi pa sheqer.
Grini hudhrën sipër përzierjes dhe rregulloni gjithçka së bashku me pak kripë, lëng limoni dhe qiqra të grira hollë.
Shtoni vaj ulliri ekstra të virgjër cilësor në përhapje për një dozë shtesë dekadence.
Shërbejeni menjëherë ose vendoseni në frigorifer për tu vendosur. Ju bëftë mirë!