Recetë për fiq të thatë, bajame dhe boronicë

Për të gjithë dashamirët e shijeve të shpejta të papërpunuara dhe të shëndetshme. Të thjeshta për t'u bërë, dekorative dhe me jetëgjatësi pa ndryshuar gjendjen e tyre.
Epo, nëse ju pëlqejnë fiqtë e thatë dhe frutat e thata dhe arrat në përgjithësi, sigurohuni që t'i provoni këto topa ose krisur, jemi të sigurt që do t'ju pëlqejnë... Shijoni!
Përbërësit:
– një filxhan fiq të thatë
– një filxhan me bajame
– një çerek filxhani pluhur kakao
- pak kanellë
– pak boronicë të thatë
- një lugë ekstrakt vanilje
përgatitja:
Fiqtë e thatë i pastrojmë nga bishtat, i hedhim ujë të vluar, i lëmë të qëndrojnë për dhjetë minuta dhe më pas i kullojmë.
Ndërkohë i përziejmë në blender bajamet me kakaon, kanellën dhe vaniljen. Shtoni fiqtë dhe boronicat dhe përziejini derisa të jenë homogjene. Formoni topa dhe shërbejeni.