Receta e Diana Ivanoskës: Tortë me krem djathi, çokollatë të bardhë dhe boronica

Diana Ivanoska me talentin e tij për të ndërthurur shije, na çon në një udhëtim të jashtëzakonshëm gastronomik. Ivanoska qëndron pas profilit në Instagram Dash of Spice dhe na zbulon sekretet e vogla të krijimit të magjisë nga shijet. Ajo filloi të ndajë recetat e saj me ndjekësit dhe miqtë e saj që nga fillimi i pandemisë.
“Më pëlqen çdo pjesë e procesit, por më pëlqen të fotografoj ushqimin më shumë”, tregon Diana.
Sot, Diana shpikëse ndan një recetë për një kënaqësi gastronomike - një tortë me krem djathi, çokollatë të bardhë dhe boronica.

Përbërësit:
Për lëvoren:
- 190 gram miell
– 125 gram gjalpë të ftohtë të prerë në kubikë të vegjël
- 1 lugë gjelle sheqer kaf
- Një majë kripë
- 1 e verdhë veze
– 4 lugë ujë të ftohtë

Për kremin:
- 150 gram boronicë
– 300 gram mascarpone
– 175 gram krem djathi
– 80 gram çokollatë të bardhë
- 2 lugë mjaltë
përgatitja:
Hidhni miellin, sheqerin dhe gjalpin e ftohtë në një blender. Përziejini derisa të përftoni një përzierje me rërë. Shtoni të verdhën e vezës dhe ujin e ftohtë. Përziejini derisa të përftoni një brumë. Brumin e mbështjellim me një film transparent dhe e vendosim në frigorifer për 1 orë.
Ngroheni furrën në 180 gradë Celsius. Hapeni brumin dhe vendoseni në një kallëp me diametër 24 cm. Shtypeni mirë në fund dhe në anët e kallëpit. Prisni brumin me një pirun. Sipër vendosni letër pjekjeje ose letër alumini dhe sipër letrës së thatë oriz ose fasule në mënyrë që të mos ngrihet gjatë pjekjes. Piqeni për rreth 15 minuta ose derisa të marrë një ngjyrë të bukur të artë.
Lëreni brumin të ftohet plotësisht përpara se të aplikoni kremin.

krem:
Shkrini çokollatën dhe lëreni të ftohet. Rrihni mascarponen, krem djathin, mjaltin dhe çokollatën e ftohur. Në fund, shtoni boronica dhe përzieni butësisht. Përhapeni kremin mbi kore dhe vendoseni në frigorifer që të ftohet dhe të vendoset.
Dekoroni sipas dëshirës dhe shijoni!