Receta e Davor Pancevskit për kube kremoze me mbushje të shijshme me çokollatë

Davor Pancevski
Davor Pancevski / Foto: Arkivi privat

Është një kënaqësi e vërtetë kur një i ri dëshiron të tregojë se çfarë mund të bëjë, çfarë mund të bëjë dhe çfarë di të krijojë. Por kënaqësi edhe më e madhe është kur ai me vetëmohim dëshiron të ndajë aftësitë e tij. E tillë është historia e shefit të ri të kuzhinës Davor Pancevski i cili vendosi të ndajë sërish me ne një sekret të shijshëm nga kuzhina e tij.

Davor sot ndan një recetë për kube çokollate kremoze që shkrihen në gojën tuaj.

“Këtë ëmbëlsirë mund ta përgatisni sot dhe gjatë javës së ardhshme mund të shijoni një filxhan kafe dhe një copë nga kjo tortë e shijshme”, thotë Pancevski.

Nga kuzhina e të riut Davor Pancevski: Byrek i shpejtë me patate dhe presh

Përbërësit e nevojshëm:

Rreth pandispanjes:
- 5 të bardha vezësh
- 6 lugë sheqer
- 4 lugë vaj gatimi
- 4 lugë miell
- 2 lugë kakao
- gjysmë pako pluhur pjekjeje
- 5 lugë qumësht

Rreth mbushjes:
- 5 të verdha të vezëve
- 100 g sheqer
- 2 pako sheqer vanilje
- 4 lugë niseshte
- 500 ml qumësht
- 200 g gjalpë, në temperaturë ambienti
- 150 g çokollatë gatimi
- 200 g biskota
- qumësht për zhytjen e biskotave
- 4 lugë gjelle reçel kajsie
- 1 qese krem ​​pana me çokollatë
- 120 ml qumësht

Davor Pancevski
Davor Pancevski / Foto: Arkivi privat

Metoda e përgatitjes:

Rrahim të bardhat e vezëve së bashku me sheqerin në një tigan të fortë. Shtoni gjalpin, miellin, kakaon dhe pluhurin për pjekje. E kalojmë masën në një tavë drejtkëndëshe 20x35 të shtruar me letër furre. E pjekim ne furre te parangrohur ne 180 grade per rreth 15 minuta. Mbi brumin e pjekur hidhni 5 lugë qumësht dhe lëreni të ftohet. Në një enë rrihni të verdhat e vezëve, niseshtenë dhe pak qumësht. Në një tenxhere në zjarr mesatar, shtoni qumështin e mbetur, sheqerin dhe vaniljen. Shtoni të verdhat e vezëve të rrahura dhe ziejini derisa masa të trashet. Ndërsa mbushja është ende e nxehtë, shtoni gjalpin dhe çokollatën e prerë në kubikë. I trazojmë derisa të bashkohet e gjithë mbushja. Kaloni mbushjen në një tas dhe mbulojeni me letër pergamene për të parandaluar formimin e kores. Rrihni kremin me çokollatë me 120 ml qumësht. Gjysmën e mbushjes me çokollatë e vendosni mbi pandispanjen e ftohur. Rrafshoni me një shpatull dhe vendosni një rresht biskotash të zhytura në qumësht. Lyejini biskotat me një shtresë reçeli kajsie. Në reçel shtoni gjysmën e dytë të mbushjes me çokollatë. Aplikoni sërish një rresht biskotash të zhytura në qumësht dhe dekorojini me krem ​​pana me çokollatë të grirë. Lëreni të ftohet dhe servirini copat.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës