Reagimi i AVMU për sjelljen e pahijshme ndaj një gazetari të drejtorit të Ngrohtores Shkup-Veri

AVMU. / Foto: Arkivi i Shtypit të Lirë

Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele dënon ashpër qëndrimin e pahijshëm të drejtorit të ngrohjes Shkup-Veri, Kushtrim Ramadani, ndaj gazetares Katerina Dodevska në portalin "MKD.mk".

-Përdorimi i fyerjeve vulgare në asnjë rast nuk duhet të jetë një mënyrë komunikimi për bartësit e funksioneve publike, sepse me pranimin e postit, puna e tyre i nënshtrohet shqyrtimit publik dhe kritikave potencialisht të forta publike përmes mediave. Njëkohësisht duhet të jenë të vetëdijshëm se janë përgjegjës për çdo fjalë që thonë dhe se duhet të përmbahen nga çdo lloj komunikimi jo i duhur dhe i papërshtatshëm, njofton Agjencia.

Nga aty theksojnë se pengimi i punës së gazetarëve është kërcënim për lirinë dhe të drejtën e informimit.

- Është e nevojshme t'u mundësohet punonjësve të medias që të kryejnë detyrat e tyre në mënyrë profesionale, para së gjithash, duke marrë parasysh rolin e tyre në hapjen e çështjeve me interes publik dhe sigurimin e transparencës dhe përgjegjësisë së organeve politike dhe publike, thekson AVMU.

Reagimi i AVMU vjen pasi drejtori i Ngrohtores Shkup-Veri, Kushtrim Ramadani, e ofendoi gazetaren Katerina Dodevska, e cila me mirësjellje dhe korrektësi i kërkoi përgjigje për disa pyetje lidhur me furnizimin me energji termike për banorët e kësaj pjese të qytetit. Shkupi.

Video e ditës