BISEDA + FOTO | Ju prezantojmë me Adem Ametin nga Tetova: E shpiku ngasja e një makine duke palosur këmbën, duke u përkulur, kapelën…

Foto: arkivi privat

Ajo mahnit me risitë e saj teknologjike. Për dy vite ai arriti të krijojë 25 risi, në fusha të ndryshme, po punon për një 26 të ri dhe po mendon për shumë të tjera. Për Espresso.mk, Ademi tregon se kur ka filluar, cila ka qenë risia e tij e parë, ku e shikon të ardhmen…

Foto: arkivi privat

 Që kur jeni përfshirë në inovacion?

- Me inovacion jam marrë që i vogël dhe vitet e fundit, pasi kam përfunduar studimet për mekatronikë në Universitetin e Tetovës dhe në Turqi, hobi im është bërë një preokupim më serioz.

Foto: arkivi privat

Ju keni deri në 25 risi. Cilat janë ato më të habitshmet tuaja?

- Kam zhvilluar një numër të madh mënyrash për të ndezur motorin e makinës me gjurmën e telefonit, përmes levës, me kartë, me kod ose me telekomandë, madje edhe me duartrokitje. Besoni se një unazë mund të zëvendësojë të gjithë çelësat në shtëpinë tonë. Përveç disa mënyrave për të ndezur makinën, mund të ndez edhe dritat dhe të ndez fshirëset përmes telekomandës. Përveç kësaj, po ndez dhe fiki dritat dhe ajrosjen në shtëpi me një komandë zanore. Gjithmonë kam shumë ide, të cilat planifikoj t'i zhvilloj në të ardhmen dhe sigurisht varet nga kushtet që do të kem.

Foto: arkivi privat

A janë të gjitha risitë të lehta për t'u përdorur, risitë që mund të na sjellin dobi në jetën e përditshme?

- Projektet e mia më të suksesshme janë koshi i plehrave që reagon ndaj lëvizjes dhe kështu hapet…

Ndiqni tekstin e plotë dhe fotot KETU.
Burimi: Espresso.mk

Video e ditës