Një bisedë me Tatianën, një lexuese tarot: Çdo kartë ndan një histori që mbart një interpretim magjik

Foto: arkivi privat

Leximi i letrave tarot është diçka që gudulis kureshtjen e shumë njerëzve, veçanërisht kur ata kërkojnë përgjigje për disa nga pyetjet më të rëndësishme të jetës. Dhe ndërsa disa njerëz i përdorin ato për të marrë udhëzime për të ardhmen, disa kanë një qëndrim mosbesues ndaj misticizmit të letrave tarot.

Është interesant fakti se gjithnjë e më shumë të rinj po tregojnë interes për tarotin dhe në rrjetet sociale shpesh publikohen përmbajtje rreth kësaj mënyre të parashikimit të së ardhmes. Nëse më herët shoqata e parë për këtë ishte një shikues më i vjetër, i cili interpretonte kuptimin e letrave në një dhomë me mjegull, tani vajzat e reja dhe urbane organizojnë ngjarje tarot në disa lokale në Shkup dhe interesimi është aq i madh sa njerëzit presin me orë të tëra. nje takim".

Ne po flasim për këtë temë Tatiana, një vajzë 28-vjeçare që interpreton letrat tarot çdo javë në një kafene në Shkup. Ajo e përshkruan veten si një person me interesa të shumëfishta, duke filluar nga letërsia, arti dhe programacioni, duke vazhduar me kufijtë e papërcaktuar të kuriozitetit njerëzor.

Tatiana, çfarë ju tërhoqi në botën e letrave tarot?

– Simbolet e pasura të kartave tarot dhe aftësia e tyre për t'u lidhur me njerëzit dhe historitë e tyre në një mënyrë shumë interesante dhe të pazakontë. Çdo kartë ndan një histori që, e lidhur me njëri-tjetrin, mbart një interpretim dhe drejtim magjik për jetën e tyre.

Takimi im i parë me letrat tarot ishte shumë i rastësishëm, në festën e Vitit të Ri të një miku disa vite më parë. Ata ishin shumë të mrekullueshëm dhe tërheqës, duke filluar nga ajo ditë, edhe pse nuk dija as domethënie të letrave tarot, sikur më kishin zgjedhur mua për ta bërë këtë.

Si do t'ia shpjegonit kartat tarot dikujt që është i ri për ta?

– Fjala është për harta që kanë ardhur fillimisht nga Italia dhe nga viti i largët 1430, por Franca në fund të shekullit të 19-të është veçanërisht përgjegjëse për mënyrën e përdorimit të tyre sot.

Tarot përbëhet nga 78 letra të ndara midis arkanave të mëdha dhe të vogla. Arkanat kryesore janë 22 në numër dhe kanë një kuptim më të madh dhe më kompleks se arkanat e vogla. Falë arkanës së madhe, ne marrim një pasqyrim të shumë pjesëve të rëndësishme të jetës njerëzore. Megjithatë, duhet theksuar se kartat shfaqen edhe në formën e tyre të transpozuar, në të cilën ato kanë një kuptim krejtësisht të ndryshëm. Ndërsa 56 arkana të vogla janë të lidhura me aspekte të jetës së përditshme dhe ato përfaqësojnë një energji ose ndikim kalimtar në jetën tonë.

Shumë shpesh njerëzit në leximin e tarotit mërziten nga simbole si shpata dhe "pentakula", kuptimet e tyre si shpatat lidhen me procesin e të menduarit dhe veprimet e një personi, ndërsa "pentakula" lidhen me financat dhe karrierën.

Tatiana / Foto: Arkivi privat

Si e keni marrë kuvertën tuaj të parë të letrave tarot? A është e vërtetë që ne nuk duhet të blejmë letra tarot për veten tonë, por që dikush duhet të na japë?

– Kam marrë kuvertën time të parë tarot në një mënyrë krejtësisht të pazakontë. I frymëzuar nga ideja për të pasur kuvertën time tarot, postova një foto të një kuverte të bukur letrash tarot në mediat sociale. Sigurisht, e harrova, derisa më kontaktoi një mashkull krejtësisht i panjohur, i cili donte të më shihte për të më dhënë diçka. Ishte takimi ynë i parë dhe dhurata ishte një kuvertë tarot shumë specifike e cila është frymëzuar nga kultura steampunk dhe është një kuvertë shumë e vështirë për një fillestar.

Mënyra e vërtetë për të hyrë në botën e letrave tarot është t'i marrësh ato si dhuratë, sepse në këtë mënyrë letrat udhëtojnë drejt nesh duke përmbushur qëllimin tonë të mirë, i cili, i pasuruar me intuitë, mund të çojë në interpretime të suksesshme tarot.

Leximi i kartave tarot është bërë një trend në mediat sociale dhe platformat si YouTube. Pse mendoni se ky parashikim i së ardhmes është bërë kaq i popullarizuar në mesin e të rinjve?

- Më vjen veçanërisht mirë që kartat tarot janë bërë të njohura dhe nuk ka asnjë qëndrim negativ ndaj tyre se ato janë një instrument okult për disa qëllime të errëta. Kartat tarot janë bërë pjesë e kulturës pop, veçanërisht vitet e fundit, leximet tarot mbi temën e dashurisë janë bërë më të zakonshme nëpër platforma të tilla si YouTube dhe TikTok.

Pasiguria e njeriut, por edhe frika nga e ardhmja, e drejton atë drejt parashikimeve alternative të së ardhmes. Por duhet zgjedhur me shumë kujdes interpretuesin e tarotit dhe të mos harrohet se letrat tarot japin drejtime dhe jo parashikime të plota, megjithëse edhe kjo ndodh.

Kuvertë të ndryshme letrash tarot / Foto: Arkivi privat

Sa të rëndësishme janë interpretimet e tilla të përgjithshme të "vizatimit të hartës" të YouTube?

- Që leximet e tarotit të jenë relevante dhe të afërta me individin, është e nevojshme t'i lidhni ato drejtpërdrejt me një person. Kjo është arsyeja pse interpretimet e përgjithshme të YouTube, me një lojë fati, mund të hamendësojnë një pjesë të asaj që ndodh në jetën e njeriut, por jo plotësisht, dhe të paktën në përputhje me rrethanat. Të gjithë ata që kanë pasur një lexim në YouTube janë të habitur me saktësinë e kartave kur bëhet fjalë për interpretimin live, pikërisht për shkak të lidhjes së kartave me një person. Çdo njeri është i ndryshëm dhe mbart një histori të ndryshme, ose çfarë do të thoshin të moshuarit tanë fati, kështu që nuk është çudi që leximet e përgjithshme në YouTube janë krejtësisht të ndryshme dhe të pasakta çdo herë.

Çdo javë keni një lexim tarot në një lokal në Shkup dhe interesi është shumë i madh, ndaj prisni me orë të tëra për një takim. Si duket një seancë tarot me Tatianën?

- Jam shumë mirënjohës dhe i kënaqur me bashkëpunimin tonë me “Javna Soba”, ideja nisi me ta dhe me shoqen time, e më pas me menaxheren fantastike Natalia. Më vjen mirë që interesi është vërtet i madh dhe që kam njerëz që vijnë disa herë me më shumë energji dhe më shumë entuziazëm se herën e parë. Pikërisht ky ishte qëllimi im, e di që njerëzit që vijnë në leximet e tarotit janë shpesh në humor të keq, ndryshimi i tyre për mirë dhe siguria që ndjejnë ndërsa janë me mua në event më bën veçanërisht të lumtur.

Një seancë tarot përbëhet nga një atmosferë mikpritëse dhe e këndshme, kushdo që vjen përshëndetet me tre kuverta letrash tarot për të zgjedhur, në kundërshtim me besimin për përdorimin okult dhe të errët të kartave tarot, rregullimi ynë i hapësirës është me ngjyra dhe lule të ndezura.

Njerëzit shpesh ngatërrohen në leximin e tarotit, sepse presin një atmosferë të errët dhe më vjen mirë që i thyejmë paragjykimet e tyre. Kushdo që vjen në tarot zgjedh temën e tij në të cilën dëshiron të jetë leximi, pyetjet të cilave dëshiron t'i përgjigjet, si dhe udhëzime për një situatë të caktuar. Më gëzon fakti që përkundër faktit se kjo është e para ngjarje e tillë në vendin tonë, njerëzit largohen pas leximeve tarot me një energji të këndshme, pavarësisht se janë të mahnitur nga leximet dhe saktësia e tyre.

Karta "Të dashuruarit", një nga letrat më të bukura në tarot / Foto: Arkivi privat

A ka ndonjë temë që nuk e trajtoni kurrë gjatë interpretimit të kartave? Dhe a ka karta të mira dhe të këqija?

- Po, tema që nuk e diskutoj kurrë është shëndeti, megjithëse është interesi i shumicës, mendoj se nuk është mirënjohëse të mësosh për të njëjtën gjë nga tarot. Është si një rregull i pashkruar i tarotit, pyesni për çdo gjë që dëshironi, mundësisht me qëllime të mira, por mos pyetni për shëndetin. Ka letra të mira dhe të këqija në tarot, por gjithçka varet nga vendosja e tyre.

Shumë shpesh njerëzit tmerrohen kur shohin kartën e Vdekjes, duke pritur që diçka e keqe të ndodhë në lidhje me vdekjen e dikujt. Përkundrazi, nuk do të thotë fundi i jetës, ajo kartë lidhet me fundin e një faze, fillimin e diçkaje më të mirë, ndonjë ndryshim dhe transformim të madh.

Një tjetër kartë që është shumë e pikëlluar për shumicën është Kulla, simbolet janë shumë kaotike, veçanërisht me kullën që shembet dhe dy bien prej saj. Kulla përfaqëson ambiciet dhe synimet tona që nuk janë të vendosura mbi themele të forta. Bubullima simbolizon një ndryshim të papritur dhe të papritur. Sidoqoftë, nëse duket e kundërta, karta ka një kuptim krejtësisht të ndryshëm dhe shoqërohet me frikën e ndryshimit, si dhe me shmangien e një aksidenti të madh.

Sa shpesh duhet dikush të kërkojë këshilla për tarot? A ekziston shumë shpesh apo mund të jetë, për shembull, çdo ditë?

– Ashtu si me shumicën e gjërave në jetën e një personi, ashtu edhe me kartat tarot, konsultimi me to duhet të jetë i moderuar dhe i shkaktuar nga një qëllim ose motivim i mirë. Konsultimi i këshillave të tarotit shumë shpesh nuk sjell asgjë të mirë, por përkundrazi, të gjitha simbolet rrëfyese të letrave futen në botën tonë të krimit dhe ndikojnë më tej në vullnetin e lirë dhe në vendimmarrje.

Është shumë e vërtetë që është e vështirë të jesh i durueshëm për të mos kërkuar shpesh interpretimin e kartave, sepse ato janë shumë ngjitëse dhe tërheqëse që në leximin e parë. Megjithatë, njeriu duhet të jetë i durueshëm dhe të mos kërkojë përgjigje çdo ditë.

Kartat tarot / Foto: Arkivi privat

Dhe a përdorni kartat tarot si një udhëzues për jetën tuaj?

– Fatkeqësisht, kushdo që interpreton letrat tarot nuk është në gjendje t'i përdorë ato si një udhëzues për veten e tij. Edhe pse, jam përpjekur, nuk kam rezonancë me kartat e mia kur bëhet fjalë për jetën time. Shpesh njerëzit mendojnë se lexuesit e letrave tarot i kalojnë ditët e tyre duke përzier letrat dhe duke bërë pyetje, dhe për fat të keq ose për fat të mirë, nuk është kështu.

Cila është këshilla juaj për të gjithë fillestarët tarot?

- Këshilla ime për të gjithë fillestarët e tarotit është që të hyjnë në atë botë me shumë përgjegjësi dhe me qëllime të mira. Kartat tarot duhet të trajtohen me kujdes të veçantë dhe me kujdes me përdorimin e tyre, nuk duhet të jetë shumë shpesh!

Megjithëse ka shumë manuale dhe udhëzime për kartat tarot, këshilla ime më e sinqertë është t'i përmbaheni interpretimit intuitiv të kartave tarot. Po, ata duhet të dinë se çfarë kuptimi kanë simbolet dhe elementet në kartat tarot, dhe çfarë do të thotë kur një arkana e madhe kthehet mbrapsht, ata ende duhet të udhëhiqen nga energjia e kartave tarot.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës