Aleanca e përçarë 'hyri' në labirintet e gjykatës, kampi i Tarawarit konteston Kongresin Sela ku ai u bë lider i partisë

Dje kampi i Arben Taravari me peticion të dorëzuar në Gjykatën Themelore të Tetovës dhe deklarata të noterizuara para delegatëve, ata filluan luftën juridike për të kontestuar kongresin e jashtëzakonshëm të Zijadin Sela, në të cilën Taravari u shkarkua nga një udhëheqës partie.

Zëdhënësi Blairont Ramadani thotë se peticioni kundërshton vendimet dhe ndryshimet e kongresit të jashtëzakonshëm të mbajtur më 16 shkurt në Shkup të thirrur nga Sela.

“Dhe me këtë ne si Aleancë për Shqiptarët e mbyllim këtë temë se kush ka dhe kush nuk ka të drejtë në parti. Vendimin përfundimtar do ta marrë gjykata në Tetovë dhe ne do ta respektojmë atë dhe ky është qëndrimi i Taravarit. Por në të gjithë këtë proces ne kemi qenë më se transparent. Udhëheqja qendrore, Kuvendi dhe delegatët e kongresit e mbështesin Taravarin me shumicë, ndaj duhet të presim vendimin e gjykatës dhe jemi më se të bindur se vendimi përfundimtar do të vijë nga qytetarët më 8 maj, tha zëdhënësi i Kuvendit. Aleanca për Shqiptarët, Bleront Ramadani, përkrahës i krahut Tarawari.

Në kongresin e thirrur nga Taravari, janë shfuqizuar edhe disa anëtarë të statutit të partisë të sjellë nga Sela dhe tashmë i është hequr funksioni i mëparshëm si kryetar i Kuvendit.

“Në këtë kontekst, sa i përket deputetëve të Kuvendit Qendror kemi deklarata të noterizuara, shumica e delegatëve deklaratat e të cilëve janë të noterizuara në të cilat kanë shkruar se nuk kanë marrë pjesë në Kuvendin Qendror që është thirrur nga grupi i pakënaqur. Tani në këtë rast mund të imagjinoni se si do të kishin dy të tretat e shumicës për të marrë ato vendime. Prandaj në kongresin e katërt të jashtëzakonshëm ka pasur vendime me të cilat anulohen vendimet e marra në atë Kuvend Qendror të fshatrave dhe ka pasur ndryshime në statut, që pozita e kryetarit të Kuvendit Qendror të hiqet”, ka shtuar Ramadani.

Pas dy kongreseve të jashtëzakonshme të partisë, mbështetësit e Selës do t'i dërgojnë materialet nga kongresi në Regjistrin Qendror, në mënyrë që Sela të regjistrohet si kreu i ri i Aleancës.

Ky divorc (i pritshëm) vjen pasi Taravari, si president aktual, dhe Sela, si paraardhësi i tij, ndanë partinë dhe u ndanë rreth pyetjes nëse Aleanca duhet të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme presidenciale dhe parlamentare - në mënyrë të pavarur apo në koalicion me partitë opozitare të shqiptarëve.

Pas shkarkimit të Tarawarit si kryetar i Aleancës dhe përzgjedhjes së Selës si kandidat i vetëm për kryesinë e partisë, Sela deklaroi se kishte mbështetjen e 591 delegatëve nga gjithsej 837. Sela nuk ka dyshim se ai është kryetar i Aleancës, pasi presidenti zgjidhet siç thuhet në statutin e partisë. Ai akuzoi Taravarin për një sërë shkeljesh, duke filluar nga kodi i etikës së partisë dhe duke përfunduar me statutin.

Ndarja e Aleancës është vulosur, gjykata do të japë vulën

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës