Racizëm në Buckingham Palace, punonjësi u largua pas komenteve fyese

Foto: Twitter

Anëtar nderi i stafit në Buckingham Palace Susan Hussey dha dorëheqjen pas incidentit në të cilin ajo e pyeti vazhdimisht Ngozi Fulani, e cila drejton një shoqatë bamirësie për viktimat e dhunës në familje, "nga cilido vend është ajo", pavarësisht se ka përsëritur disa herë se është britanike.

Fulani shkroi në Twitter se duke thënë se organizata e saj kishte selinë në Hackney, Londër, SH, e cila është mbi 80 vjeç dhe mban një pozicion nderi në pallatin mbretëror, këmbënguli: “Jo, jo, nga cila pjesë e Afrikës keni ardhur? ".

Ngjarja ka ndodhur në pritjen e Camilla, gruas së mbretit Charles, organizuar për gratë që merren me luftën kundër dhunës në familje.

Buckingham Palace tha se e mori incidentin jashtëzakonisht seriozisht dhe kishte hetuar "komentet e papranueshme dhe thellësisht për keqardhje, dhe është mirë që personi në fjalë ka dhënë dorëheqjen".

Video e ditës