Rangelovic: Petkov ka një vullnet të qartë për bashkëpunim dhe zgjidhje

Pas vizitës së kryeministrit bullgar Kiril Petkov ka vend për optimizëm për mosmarrëveshjen mes Sofjes dhe Shkupit, sepse ka filluar të flitet për thelbin., vlerëson politologu Ivo Rangelovic për "Shtyp të Lirë".

- Vizita e Petkovit i ngjan një nisme të një shpirti të arsyeshëm negociator. Në të njëjtën kohë, nuk duhet harruar se Petkov është përfaqësues i shtetit dhe popullit bullgar dhe ky është prizmi përmes të cilit duhet të interpretohen deklaratat e tij. Vullneti për bashkëpunim dhe zgjidhje të mosmarrëveshjes është i dukshëm, si dhe ripozicionimi i prioriteteve. Ne po flasim për gjëra thelbësore, në vend të politikave identitare. Qeveritë nga të dyja palët janë gjithashtu të qarta në përpjekjet e tyre. "Pikërisht për shkak të kësaj, mendoj se ka vend për optimizëm," tha Rangelovic për Sloboden Pecat.

Krzalovski: Koncesionet në dukje të vogla mund të çojnë në pranimin tonë të plotë të qëndrimit të Bullgarisë

Video e ditës