Rama: Jemi në prag të një zbulimi të madh gazi dhe nafte

Edi Rama / Foto: SOEREN STACHE / AFP / Profimedia

Kryeministri shqiptar Edi Rama tregoi sot se kompania "Po ecnin“është pranë një zbulimi shumë të rëndësishëm gazi dhe nafte në Shqipëri, i cili do të ndikojë shumë jo vetëm në të ardhmen e atij vendi, por edhe në të ardhmen energjetike të Europës, raportojnë mediat shqiptare.

Jemi plot shpresë se së shpejti do të mund të informojmë publikun në vendin tonë dhe rajonin, por edhe jashtë rajonit, për një zbulim shumë të rëndësishëm për të cilin po punon “Shell” në vendin tonë. Nuk pranojnë të flasin për këtë, por ka shenja se jemi pranë një zbulimi shumë të rëndësishëm gazi dhe nafte, tha Rama gjatë vizitës së tij në Holandë.

Rama foli me përfaqësues të kompanive holandeze që operojnë në Shqipëri dhe me investitorë të tjerë të interesuar për të zgjeruar aktivitetin e tyre.

Në maj 2019, Shell njoftoi se kërkimet pranë qytetit të Beratit, në Shqipërinë qendrore, kishin konfirmuar mundësinë e një zbulimi të rëndësishëm nafte.

Edi Rama: Serbia duhet të përfshihet urgjentisht në BE në vend që t'i lihet ndikimit të Rusisë

Video e ditës