Radev ia dorëzoi mandatin Asen Vasilev për formimin e qeverisë së re të Bullgarisë

Ekrani i printimit të fotografive në YouTube

Zëvendëskryeministri dhe ministri bullgar i Financave dha dorëheqjen. Asen Vasiev sot nga presidenti Rumen Radev mori mandatin për të formuar qeverinë e re bullgare, njoftoi BGNES.

Vasilev tash e mori besimin si mandatar i ri nga partia e tij “Vazhdojmë me ndryshimin” ndaj kolegut të tij partiak Kiril Petkov, i cili deri më tani mbante postin e kryeministrit të Bullgarisë.

- Bullgaria është në krizë politike, ekonomike dhe sociale. Bullgarët ndajnë shqetësime legjitime rreth rritjes së çmimeve dhe pasigurisë për të ardhmen. Nga dje kemi edhe krizë të politikës së jashtme - tha Radev gjatë dhënies së mandatit.

Sipas Vasilev, kjo është një përgjegjësi e madhe për të.

– Për mua kjo është një përgjegjësi e madhe. Të gjithë jemi të vetëdijshëm se në krizat me të cilat duhet të përballet Bullgaria, është jashtëzakonisht e rëndësishme të kemi një qeveri. Është gjithashtu e rëndësishme që ai të punojë në interes të qytetarëve dhe jo në interes të status quo-së dhe që ajo të mbrojë realisht interesat bullgare dhe pavarësinë e shtetit bullgar në të njëjtën mënyrë si kabineti i parë i Vazhdimi i ndryshimit - tha Vasilev.

Partia në pushtet ka shtatë ditë për të propozuar një përbërje qeveritare. Nëse nuk miratohet, mandati do t'i shkojë partisë GERB të Bojko Borisovit.

Video e ditës