Radev dhe Iotova dhe zyrtarisht për një mandat të dytë si President dhe Zëvendës President i Bullgarisë

Rumen Radev
Rumen Radev / Foto: EPA / VASSIL DONEV

Presidenti bullgar Rumen Radev dhe nënpresidentja Iliana Iotova pas një ceremonie solemne në Sofja mori zyrtarisht detyrën në mandati i ri, i dytë.

Në fjalën e tij, presidenti bullgar Radev theksoi se do të vazhdojë të respektojë ligjin, sigurinë dhe drejtësinë edhe në pesë vitet e ardhshme, njofton MIA nga Sofja.

Në fjalën e tij gjatë ceremonisë, presidenti Radev tha se mandati i tij i parë i kushtohet betejës për drejtësi dhe demokraci në Bullgari dhe se 5 vitet e fundit punon për unitet. Sipas tij, ndryshimi politik është vetëm hapi i parë.

Kjo ishte ceremonia e gjashtë e inaugurimit në Bullgari në 25 vjet dhe e dyta në të cilën një president i rizgjedhur merr detyrën.

Video e ditës