Punëtorët nga Serbia, Maqedonia dhe Shqipëria do të mund të punojnë në të tre vendet, pavarësisht se ku jetojnë

Punëtorët e ndërtimit / Foto: ilustrim / "Shtypi i lirë" / - Dragan Mitreski

Punëtorët nga Serbia, Maqedonia dhe Shqipëria do të marrin një numër unik identifikimi dhe do të mund të punësohen lehtësisht në të gjitha vendet, pavarësisht se ku jetojnë - tha ministri serb i Tregtisë së Brendshme dhe të Jashtme në Qeverinë e Serbisë. Tomislav Momirovi..

- Në Open Balkans aktualisht jemi të fokusuar në tregun e punës dhe po punojmë për vendosjen e një numri unik identifikimi në korrik për të gjithë njerëzit në tregun e punës në vendet anëtare të kësaj nisme. Kjo do të thotë se ata mund të punësohen lirisht në cilindo nga këto tre shtete – thotë Momiroviq.

Duke folur në konferencën “Forumi i Hapur Ballkanik 2” të organizuar nga Libek, ai theksoi se po punohet edhe për integrimin e trafikut të Serbisë, Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, gjegjësisht se në këto tre vende funksionon një etiketë për pagesat elektronike.

“Po punojmë edhe për krijimin e një linje të veçantë komunikimi për qytetarët e vendeve anëtare të Ballkanit të Hapur dhe se ashtu siç ekziston një linjë e tillë për qytetarët e BE-së, ekziston edhe një linjë për qytetarët e Ballkanit të Hapur”, tha Momiroviq. .

Ai vlerësoi se integrimi ekonomik i rajonit është një nga prioritetet e vendit të tij dhe se është shumë i rëndësishëm për kompanitë, sepse, siç tha ai, nuk ka integrim më të gjerë ekonomik derisa fqinjët të integrohen. Sipas Momiroviqit, pasi procesi i hyrjes në Bashkimin Evropian u vonua, tre vendet e Ballkanit Perëndimor vendosën të bëjnë një hap përpara dhe kështu lindi Ballkani i Hapur.

- Është një nismë avangarde, origjinale e krijuar në këto zona, e shoqëruar me shumë pengesa dhe dyshime, por ne arritëm të heqim një numër të madh taksash dhe barriera dhe të përshpejtojmë proceset në kufijtë e tre vendeve, gjë që është veçanërisht e rëndësishme për. kompani nga industria ushqimore – tha ai Momiroviq.

Ai shtoi se Ballkani i Hapur është në radhë të parë një ide ekonomike, por se do të ketë edhe efekte të mira politike.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës