Puna nga shtëpia sjell përfitime të mëdha shëndetësore për punonjësit

Foto: Pexels

Puna nga shtëpia i lejon njerëzit të hanë më shëndetshëm, të ndjehen më pak të stresuar dhe të kenë presion më të ulët të gjakut. Këto janë rezultatet e një sondazhi të madh, i cili shqyrtoi pothuajse 2.000 punime profesionale rreth vendeve të punës pas pandemisë. shkruan "Guardian".

Megjithatë, ata që punojnë nga shtëpia kanë më shumë gjasa të hanë ushqim të pashëndetshëm, të pinë më shumë, të pinë më shumë duhan dhe të shtojnë peshë, sipas një studimi nga studiuesit nga Agjencia e Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar dhe universiteti kërkimor King's College në Londër.

Gjithashtu, punëdhënësit që besojnë se njerëzit që punojnë nga shtëpia janë dembelë e kanë gabim, sepse punonjës të tillë marrin më pak pushim mjekësor, kanë tendencë të punojnë më shumë orë, të punojnë mbrëmje dhe fundjavë.

Studimi, i udhëhequr nga Charlotte Hall nga UKHSA, analizoi rezultatet dhe konkluzionet e 1.930 punimeve akademike mbi punën nga shtëpia, telekomunikimin dhe lloje të tjera të punës hibride, në një përpjekje për të distiluar pretendimet shpesh kontradiktore të ekspertëve.

Profesor Neil Greenberg, një psikiatër në King's College dhe një nga autorët e studimit, tha se punëdhënësit dhe punonjësit duhet të konsiderojnë të punojnë nga shtëpia me të njëjtin seriozitet siç mendojnë të punojnë në ambientet e kompanisë.

“Njerëzit e kuptuan shumë kohë më parë se nëse i vendosni të gjithë punonjësit në të njëjtën dhomë në kompani, pa izolim zëri, do të jenë të pakëndshëm. Për më tepër, nuk do të keni një fuqi punëtore shumë produktive. "Tani që ne kemi kaluar në një kulturë pune nga shtëpia, ka kuptim që organizatat dhe qeveria të sigurojnë që njerëzit që punojnë nga shtëpia ta bëjnë këtë në mënyrën më efikase të mundshme," vuri në dukje Greenberg.

Hulumtimi, i publikuar në Journal of Occupational Health, identifikoi tre tema – mjedisin e punës në shtëpi, ndikimin në jetën dhe karrierën e punonjësve dhe ndikimin në shëndetin e tyre.

Greenberg tha se hulumtimi ka treguar se ka të mirat dhe të këqijat për të punuar nga shtëpia. Mjedisi i punës varet nga sa hapësirë ​​​​është e disponueshme në shtëpi, pajisjet në dispozicion dhe sa kontroll kanë punonjësit gjatë ditës së tyre.

Njerëzit me të ardhura më të larta kënaqeshin më shumë të punonin në shtëpi, por ata me më shumë përgjegjësi në shtëpi, si kujdesi për fëmijët ose punët e shtëpisë - shpesh gratë dhe ata që jetonin vetëm - ishin më të stresuar.

“Në përgjithësi, njerëzit ndihen më produktivë në shtëpi. Kjo mënyrë e punës është veçanërisht e mirë për punë krijuese, por shumë më e vështirë kur bëhet fjalë për detyra më të mërzitshme dhe të lodhshme. "Shumë njerëz janë të shqetësuar për zhvillimin e karrierës - ajo ndjenjë se nëse nuk jeni i pranishëm në zyrë, do të anashkaloheni, do t'ju kalojnë," shpjegoi Greenberg.

Efektet shëndetësore ishin më të qarta. Tranzicioni në punën nga shtëpia gjatë pandemisë së koronavirusit lidhet drejtpërdrejt “me rritjen e marrjes së perimeve, frutave, produkteve të qumështit dhe vakteve që përgatitni vetë; “Të rinjtë dhe gratë e të gjitha grupmoshave përfituan më së shumti në drejtim të një diete më të shëndetshme”, përfundon studimi.

Një nga studimet e rishikuara gjatë studimit tregoi se 46,9 për qind e punonjësve që punonin nga shtëpia shtuan në peshë, dhe i dyti erdhi në një përqindje pak më të ulët - më shumë peshë u vërejt në 41 për qind.

Shumica e dokumenteve të shqyrtuara treguan se ata që punonin nga shtëpia zakonisht kalonin më shumë kohë ulur.

“Menaxherët duhej të gjenin mënyra për të mbështetur punonjësit e tyre që punonin nga shtëpia dhe t'i ndihmonin ata të krijonin mjedisin e tyre të punës. Ekziston një thënie e shkëlqyeshme në shkencë që në një moment duhet të ndalojmë së admiruari problemin dhe në fakt të mendojmë për zgjidhje. Tani dimë shumë. Prandaj, duhet të pyesim veten: ‘Cili është trajnimi më i mirë që duhet të kalojë individi nëse punon në mënyrë hibride, pra si nga zyra ashtu edhe nga vende të tjera?’”, shpjegon profesor Greenberg.

Sipas tij, punëdhënësit dhe shefat nuk duhet të pyesin asnjëherë nëse është e dobishme të trajnohen punonjësit për të punuar nga shtëpia, pra jashtë zyrës, sepse përgjigja është shumë e qartë dhe thotë: “po”.

Që nga heqja e kufizimeve të koronavirusit në vitin 2022, disa kompani kanë këmbëngulur që punonjësit të kthehen në zyrë me kohë të plotë.

Prof. Greenberg thekson se frika e kompanive se telekomutarët do të plogështien ose nuk do të performojnë mirë është një koncept i vjetëruar.

Refuzimi i opsionit për të punuar jashtë kompanisë do të thotë që punonjësit e talentuar do të fillojnë të kërkojnë punë të tjera, por gjithashtu i bën kompanitë më pak fleksibël në rast të krizave të ardhshme, të tilla si situata shëndetësore, greva ose moti i rëndë që i pengon njerëzit të shkojnë në punët e tyre.

“Nëse e bëjnë këtë vetëm nga frika, atëherë rrezikojnë të mbeten prapa të tjerëve. Ne shikuam një grup të madh provash dhe ajo që tregon rishikimi ynë është se ka mënyra për ta bërë punën nga shtëpia të funksionojë vërtet mirë për organizatën dhe gjithashtu për punonjësit, "përfundoi profesori Greenberg.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës