Putin nënshkroi një dekret që autorizon sekuestrimin e aseteve amerikane në Rusi

Vladimir Putin / Foto EPA-EFE/NATALIA KOLESNIKOVA / PISHINË

Rusia do të ketë juridiksion mbi pronën amerikane në vend për të kompensuar dëmet nga sekuestrimi i pronës ruse në Shtetet e Bashkuara - sipas dekretit të Presidentit rus Vladimir Putin mbi procedurën për kompensimin e Rusisë për dëmin e shkaktuar nga veprimet armiqësore të Shteteve të Bashkuara. Shtetet, raportet "TASS". 

Si pjesë e lëvizjes, pronat e luajtshme dhe të paluajtshme të Shteteve të Bashkuara, kompanive dhe qytetarëve amerikanë në territorin e Rusisë, si dhe letrat me vlerë në pronësi të tyre, aksione në kapitalin e autorizuar të kompanive ruse dhe të drejta të tjera pronësore të Shteteve të Bashkuara dhe Amerikanët në vend do të jenë subjekt i sekuestrimit.

Sipas dekretit, mbajtësi rus i të drejtës së autorit (në këtë rast qeveria ruse ose Banka Qendrore) ka të drejtë të paraqesë një kërkesë në gjykatë për të përcaktuar faktin e privimit të pajustifikuar të të drejtave të tij pronësore për shkak të një vendimi të një shteti amerikan. apo autoritetit gjyqësor dhe të marrin kompensim për dëmin e përmendur, raportojnë mediat vendase.

Negociatorët e G7 kanë debatuar për javë të tëra se si të përdorin më mirë asetet ruse me vlerë rreth 300 miliardë dollarë, në monedha të ndryshme kryesore botërore dhe obligacione qeveritare, të ngrira menjëherë pasi Moska pushtoi Ukrainën në shkurt 2022.

Urdhri i lëshuar sot liston letrat me vlerë, pasuritë e paluajtshme, pasuritë e paluajtshme dhe të drejtat pronësore në pronat në pronësi të Shteteve të Bashkuara që janë objekt i sekuestrimit.
Fondet e një numri investitorësh të huaj në Rusi, duke përfshirë individë dhe fonde të mëdha investimesh amerikane, mbahen në llogari të veçanta "Tipi C" të prezantuara nga Rusia menjëherë pasi dërgoi trupa në Ukrainë dhe u godit nga një sërë sanksionesh perëndimore në shkurt. 2022. Paratë nga këto llogari nuk mund të transferohen jashtë Rusisë pa lejen e autoriteteve ruse.

Qeveria ruse mund të përcaktojë se cili organ drejtues do të autorizohet të aplikojë në gjykatë. Presidenti ka ngarkuar gjithashtu qeverinë që të sigurojë brenda 4 muajsh ndryshimet në legjislacion për zbatimin e dekretit të tij.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës