Putin shpalli rezultatet e referendumeve: Katër rajonet e Ukrainës vendosën t'i bashkohen Rusisë

Vladimir Putin / Foto: EPA-EFE / MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN

Presidenti rus Vladimir Putin shpalli rezultatet e referendumeve të mbajtura në katër rajone të Ukrainës dhe njoftoi se ata kishin votuar për t'u bashkuar me Federatën Ruse.

“Ju e dini se referendumet janë mbajtur në Donetsk, Zaporozhye, Kherson dhe Luhansk. Votat u numëruan dhe populli vendosi përfundimisht, pa asnjë dyshim. Sot do të nënshkruajmë marrëveshje aneksimi. Ky është vullneti i miliona njerëzve, Rusia tani ka katër rajone të reja”, tha Putin.

“Është e drejta e tyre, e cila gjendet edhe në statutin e OKB-së”, tha Putin.

Putin më pas lavdëroi "të gjithë heronjtë që vdiqën në një operacion special ushtarak".

“Këta janë heronjtë e Rusisë së madhe. Le t'i nderojmë ata me një minutë heshtje", tha Putin.

"Miliona njerëz në këto rajone kanë vendosur dhe askush nuk mund t'i mohojë këto ndjenja historike të përkatësisë," tha Putin.

Me "Anschluss"-in e Putinit, Ukraina nuk do të jetë më e njëjta nga sot

Video e ditës