Putin: Epoka e rendit unipolar ka përfunduar

Joe Biden - Vladimir Putin - Xi Jinping / Redaktimi: Free Press. / Ivan Samarxhiev

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, vlerësoi se epoka e rendit botëror unipolar ka kaluar dhe se vetëm duke forcuar ndjeshëm sistemin e botës moderne multipolare është e mundur të reduktohen tensionet në botë, të rritet niveli i besimit midis vendeve dhe garantojnë zhvillimin e qëndrueshëm të tyre.

Duke iu drejtuar pjesëmarrësve të Konferencës së 10-të të Moskës për Sigurinë Ndërkombëtare, Putin theksoi se Rusia do të forcojë forcat e saj të armatosura, do të sigurojë interesat kombëtare dhe mbrojtjen e aleatëve, si dhe do të ndërmarrë hapa të tjerë për të ndërtuar një botë më demokratike, transmeton RIA Novosti.

Video e ditës