Psikopatët pinë këtë lloj kafeje, të paktën sipas studimit! A jeni mes tyre?

Foto: Profimedia

E preferoni kafen e mëngjesit pa qumësht, krem ​​dhe sheqer? Hulumtimet tregojnë se ndoshta jeni një psikopat me prirje sadiste, shkruan Reader's Digest.

Nëse keni qenë ndonjëherë në një takim me dikë që zgjodhi kafe të fortë të zezë, mund të dëshironi të kapni kafenë tuaj dhe të ikni. Natyrisht, ju mund të takoheni me një psikopat.

Një psikopat është një person që nuk ka ndjeshmëri dhe ndjenja për të tjerët, është egoist, nuk ndihet fajtor, vlerat morale nuk kanë asgjë për të, është i prirur për të manipuluar të tjerët, përveç kësaj, ai shpesh është i integruar mirë në shoqëri.

A keni parë ndonjëherë dikë të pijë kafe të zezë pa një pikë qumësht apo sheqer dhe keni pyetur veten se si mund ta shijonte?

Edhe pse shumë prej nesh nuk mund të jetojnë pa një filxhan kafe në mëngjes, është gjithashtu e vështirë të imagjinohet ta pimë atë thjesht pa shtuar qumësht ose sheqer. Në fund të fundit, kush dëshiron të pijë një pije me një shije kaq të hidhur, veçanërisht herët në mëngjes?

Një studim i kryer në Universitetin e Insbrukut në Austri gjeti një prirje që sugjeron një korrelacion midis preferencave për kafenë e zezë dhe shijeve të tjera të hidhura, dhe tipareve të personalitetit sadist ose psikopatik.

Epo, sipas disa hulumtimeve, pirja e kafesë në këtë mënyrë mund të thotë shumë për ju - dhe në një mënyrë shumë befasuese.

Edhe pse mund të tingëllojë paksa qesharake, studimi austriak i lidhi ata që pinin kafe të zezë me psikopatinë.

Shkencëtarët austriakë në fakt nuk e studiuan kafen, por u fokusuan në substanca me shije të hidhur. U analizua nëse shijet e caktuara mund të ishin tregues i tipareve antisociale apo jo.

Pjesëmarrësit u vlerësuan se sa i shijuan ushqimet dhe pijet bazuar në shije të caktuara, përfshirë shijen e hidhur. Rezultatet më pas u krahasuan me testet e personalitetit që mbulonin tipare specifike, si agresioni dhe manipulimi.

Studimi konfirmoi hipotezën se preferencat e shijes së hidhur lidhen me tipare dashakeqe, si mungesa e ndjeshmërisë dhe indiferencës.

Nëse është e vërtetë, do të thotë se njerëzit që shijojnë shijet e hidhura kanë më shumë gjasa të jenë psikopatë.

Dhe në të gjithë spektrin, njerëzit që pinë një filxhan kafe me sheqer ose qumësht në mëngjes kanë më shumë gjasa të shfaqin më shumë tipare pozitive, duke përfshirë dhembshurinë, bashkëpunimin dhe mirësinë.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës