Një psikolog zbulon: Dy shenja që tregojnë një partner shumë besnik

Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Shumë prej nesh luftojnë për të besuar plotësisht se marrëdhënia në të cilën jemi do të zgjasë. Përvojat e këqija romantike të së kaluarës ose projeksioni i frikës së dikujt ndaj angazhimit dhe cenueshmërisë në një marrëdhënie mund të ndikojnë më tej në këto shqetësime. Megjithatë, duke ditur që partneri ynë është besnik, i besueshëm dhe shumë i përkushtuar mund t'i qetësojë këto frikë.

Studimi botuar në 2023 tregoi se individët me nivele të larta të përkushtimit në marrëdhënie shfaqin dy sjellje. Psikologu Mark Travers komentoi studimin dhe renditi dy shenja që tregojnë se partneri ynë është jashtëzakonisht besnik.

Ata ju konfirmojnë hapur qëllimet e tyre

“Komunikimi është thelbi i çdo marrëdhënieje. Një partner që është shumë i përkushtuar ndaj jush do t'i japë përparësi komunikimit të hapur, të ndershëm dhe të qëndrueshëm. Përveç kësaj, studiuesit kanë zbuluar se partnerët shumë të përkushtuar do ta bëjnë shumë të qartë se ata synojnë të ndërtojnë një të ardhme me ju”, tha psikologu. "Psikologjia sot".

Individë të tillë nuk mjaftohen vetëm duke pranuar herë pas here angazhimin e tyre, por rregullisht verbalizojnë angazhimin e tyre për një marrëdhënie afatgjatë, duke riafirmuar lidhjen e tyre me partnerin në baza ditore.

“Pohimet e përditshme të angazhimit mund të duken si planifikimi i aktiviteteve të ndryshme së bashku, të tilla si diskutimi i udhëtimit të vitit të ardhshëm ose përdorimi i shprehjeve dhe deklaratave që pasqyrojnë një dëshirë për të ndarë 'përgjithmonë' dhe për t'u plakur së bashku," shpjegoi Travers.

Ata pëlqejnë të kalojnë kohë me ju

Studiuesit kanë zbuluar se kalimi i rregullt i kohës cilësore me një partner është një tregues i fuqishëm i përkushtimit të dikujt ndaj marrëdhënies. Individët shumë të përkushtuar janë më të motivuar për të qenë me partnerët e tyre, gjë që e bëjnë duke i kushtuar kohë të konsiderueshme atyre.

“Kjo këmbëngulje në sjellje reflekton një investim real në të ardhmen e marrëdhënies sepse partnerët i japin prioritet në mënyrë aktive pranisë dhe shoqërimit të njëri-tjetrit”, përfundoi psikologia.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës