E para në botë: Produktet menstruale bëhen falas në Skoci

Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia

Skocia do të bëhet vendi i parë në botë që do t'i bëjë të gjitha produktet menstruale pa pagesë, raporton ajo BBC.

Tashmë ekziston një detyrë ligjore për autoritetet vendore që të ofrojnë produkte falas si tampona dhe peceta higjienike për "këdo që ka nevojë për to".

Një projekt-ligj i tillë u prezantua nga deputetja skoceze Monica Lennon, e cila ka bërë fushatë për produkte falas për menstruacionet që nga viti 2016.

“Autoritetet dhe organizatat lokale kanë punuar shumë për ta bërë realitet të drejtën ligjore për akses të lirë në produktet menstruale. Ky është një tjetër hap i madh për ne, i cili tregon ndryshimin që mund të bëjnë vendimet politike progresive dhe të guximshme”, thotë ajo.

Video e ditës