Shikoni emailin: Një grua fitoi 3 milionë dollarë përmes spamit

Foto: Profimedia

Nëse nuk e keni zakon të kontrolloni emailet tuaja të pakërkuara, ndoshta do t'i kontrolloni emailet tuaja më shpesh pas këtij lajmi.

Laura Spears nga Auckland, Michigan, mori në shtëpi çmimin prej 3 milionë dollarësh të lotarisë që fitoi. Shtizat bleu një biletë në Mega Millions Online në internet natën e ndërrimit të viteve dhe u shpall fitues i lotarisë së Miçiganit.

Sa është probabiliteti?

Laura Spears (55) hasi në një e-mail me një çmim në para kur vendosi të kontrollonte postën e saj të padëshiruar në kompjuterin e saj, sepse i mungonte emaili i dikujt. Fituesja, e cila kombinoi me sukses pesë numra për të fituar çmimin milion dollarësh, arriti ta shumëfishojë çmimin e saj me tre herë, sepse ajo pagoi një "Megaplier", i cili mund të rrisë fitimet deri në pesë herë.

“Pashë një reklamë në Facebook se xhekpoti i “Mega Millions” është mjaft i lartë, ndaj aplikova për porosinë dhe bleva një biletë. Disa ditë më vonë, po kërkoja emailin e dikujt që më mungonte, kështu që kontrollova dosjen time të spam-it në emailin tim. Pastaj pashë një e-mail nga shorti që thoshte se e kisha fituar çmimin. Nuk mund ta besoja atë që po lexoja, kështu që aplikova në llogarinë time të lotarisë për të konfirmuar e-mailin - shpjegoi ajo Shtizat.

Si do ta shpenzojë çmimin

Shtizat mori fitimet e saj në selinë e lotarisë në Lansing, Michigan.
“Për mua, e gjithë kjo është ende kaq tronditëse – saqë fitova vërtet 3 milionë dollarë”, tha gruaja e lumtur, e hutuar.

Shtizat, e cila punon si infermiere, tha se kishte në plan t'i ndante paratë me familjen e saj dhe t'i përdorte për pension të parakohshëm.

Ajo shtoi se tani e tutje do të kontrollojë më shpesh dosjen e spamit.

“E kam shtuar patjetër lotarinë e Miçiganit në listën time të dërguesve të besuar, vetëm në rast se kam fatin të marr një email tjetër për një çmim të madh”, shtoi ajo. Shtizat.

Xhekpoti i Mega Millions, i cili operon në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe Ishujt e Virgjër, aktualisht qëndron në 376 milionë dollarë, tha operatori i lotarisë.

Video e ditës